Filip Chudý Krimi

Obec bola hore nohami: Pyrotechnici museli urobiť VÝBUCH priamo na mieste, FOTO

Nebezpečný nález v obci Mojtín zalarmoval prakticky všetky záchranné zložky. Všetko začal nález v lese.

Ilustračný obrázok k článku Obec bola hore nohami: Pyrotechnici museli urobiť VÝBUCH priamo na mieste, FOTO
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Pyrotechnik Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne bol operačným strediskom vyslaný do obce Mojtín, kde bola v lesnom poraste nájdená a nahlásená munícia pravdepodobne z obdobia druhej svetovej vojny. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Na tiesňovú linku 158 nález nahlásil 42-ročný muž z okresu Púchov. Pyrotechnik zistil, že ide o delostreleckú mínu ruskej výroby z obdobia druhej svetovej vojny.

Nájdená mína mala odlomený zapaľovač a iniciačné časti sa nachádzali v tele míny a jej prevoz nebol bezpečný. Následne pyrotechnik podľa polície našiel tri útočné granáty československej výroby, pričom prevoz dvoch z nich by bol značne nebezpečný až vylúčený.

Na základe týchto zistení bol na miesto privolaný druhý pyrotechnik zo Žiliny, aby sa nájdená munícia zničila na mieste nálezu. Cez operačné stredisko boli na miesto privolané policajné hliadky a hasiči z Púchova, RZP Beluša a v miestnom rozhlase bolo oznámené, aby sa občania Mojtína nezdržiavali v lesnom poraste miesta nálezu. Neskôr bolo vykonané kontrolované zničenie výbuchom. „Počas pyrotechnického výjazdu nebola zranená žiadna osoba a nebola spôsobená žiadna škoda na majetku,“ dodali k prípadu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto to vyzeralo priamo na mieste.

FOTO: V lese pri Mojtíne našli nebezpečnú muníciu z vojny, museli ju odpáliť
6
Galéria

Správy z Považia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM