Rôzne

Tisíce domácností budú bez elektriny: ZOZNAM obcí na Považí s odstávkami

Aj okresov Považská Bystrica a Púchov sa dotkli plánované odstávky elektriny. Kedy a kde prebehnú?

Ilustračný obrázok k článku Tisíce domácností budú bez elektriny: ZOZNAM obcí na Považí s odstávkami
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Stredoslovenská distribučná (SSD) pripravila počas tohto týždňa niekoľko väčších odstávok elektriny. Dokopy ich pocíti približne 3 500 domácností v okresoch Púchov, Považská Bystrica, Žilina a Ružomberok. Energetici sa chystajú na dôležité opravy či výmenu niekoľkých technických zariadení, informoval o tom špecialista externej komunikácie spoločnosti Miroslav Gejdoš.

Obce na Považí

Obyvatelia Jasenice a Stupného v okrese Považská Bystrica by mali počítať s odstávkami elektriny v utorok 2. a v stredu 3. novembra v čase od 7.30 do 21.30 h. Bez prúdu tam zostane takmer 800 odberných miest. Počas odstávky namontujú elektrikári na vedenie vysokého napätia diaľkovo ovládaný manipulačný prvok.

V okrese Púchov v obciach Zubák, Horná Breznica, Dolná Breznica a okrajovo aj v Lednických Rovniach naplánovali energetici odstávku elektriny v stredu 3. novembra od 7.30 do 19.30 h. Dotkne sa zhruba 1400 odberných miest. Dôvodom je rekonštrukcia vzdušného vedenia vysokého napätia.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Trpezlivosť

„Odstávky elektriny sú nevyhnutné pre charakter plánovaných prác a najmä bezpečnosť. Ak to okolnosti dovolia, pracovníci môžu jednotlivé odstávky ukončiť aj v kratšom čase," ozrejmil Gejdoš.

Dotknutých obyvateľov však energetici podľa neho žiadajú, aby sa na obmedzenia patrične pripravili a boli trpezliví. „V prípade, že by sa údržbové práce na energetických zariadeniach nevykonali včas, ohrozilo by to ich spoľahlivú a bezpečnú prevádzku," podotkol.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM