Rôzne

Občania nemôžu doplácať na váhavé rozhodnutia vlády: Kde sa v Púchove testuje?

Miera pozitivity v Púchove počas testovania pred otvorením škôl len mierne prekročila pol percenta.

Ilustračný obrázok k článku Občania nemôžu doplácať na váhavé rozhodnutia vlády: Kde sa v Púchove testuje?
8
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Osem odberných miest na antigénové testovanie navštívilo v sobotu (6. 2.) v Púchove 3 083 ľudí, pozitívny test malo 16 osôb, teda 0,52 percenta. Informovala o tom hovorkyňa Púchova Laura Krošláková.

Jasné pravidlá

Podľa primátorky Kataríny Henekovej nemôžu občania doplácať na váhavé a neskoré rozhodnutia vlády SR. Potrebujú jasné pravidlá na to, aby mohli aspoň ako-tak normálne fungovať a ísť bezpečne do práce, banky, k lekárovi či na úrad.

„Verím, že sme aspoň čiastočne pomohli nielen tým, ktorí sa cítili zle a mohli si tak overiť svoj zdravotný stav, ale aj tým, ktorí potrebujú certifikát na ďalší pohyb,“ doplnila primátorka.

Testovanie pokračuje

Ako dodala, mesto Púchov umožnilo otestovať sa aj rodičom detí, študentom posledných ročníkov stredných škôl, ale aj širokej verejnosti – ľuďom, ktorí budú potrebovať certifikát s negatívnym výsledkom na nástup do zamestnania či na využitie konkrétnych služieb.

Antigénové testovanie pokračuje v Púchove aj tento týždeň. Od pondelka do piatka (12. 2.) budú k dispozícii tri mobilné odberné miesta (priestory Dobrovoľného hasičského zboru Púchov, Námestie slobody a Kolonka). V Kolonke bude možnosť otestovať sa aj v sobotu (13. 2.).

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM