Filip Chudý Rôzne

O sobáše v Považskej je väčší záujem: Láska ani u nás nepoznala hranice

O svadobnom dni sa hovorí ako o jednom z najdôležitejších v živote človeka. Pozrite, koľko párov sa ho rozhodlo uskutočniť v minulom roku.

Ilustračný obrázok k článku O sobáše v Považskej je väčší záujem: Láska ani u nás nepoznala hranice
Zdroj: TASR

Matričný úrad v Považskej Bystrici poskytuje svoje služby nielen pre obyvateľov nášho mesta, ale aj pre blízke obce Sverepec, Kostolec, Záskalie a Vrchteplá. Z jeho najnovších štatistík o sobášoch vyplynulo, že svoje áno si u nás povedalo väčší počet párov oproti roku predtým, hoci tentoraz sa uskutočnil medziročne len o jeden sobáš viac. Vyplýva to z údajov, ktoré poskytla vedúca odboru organizačného na považskobystrickej radnici Daniela Bubáková.

„V roku 2018 bolo u nás 235 sobášov, z toho bolo 131 cirkevných a 104 civilných,“ prezradila.

Ako ďalej uviedla, v ôsmich prípadoch išlo o sobáš s cudzincom. „Dva sobáše boli s občanmi Česka a Talianska, po jednom s Rakúska, Spojených štátov amerických, Srbska a Veľkej Británie,“ doplnila Bubáková s tým, že mimo sobášnu miestnosť sa v roku 2018 uskutočnilo 16 sobášov, najviac v Kaštieli Orlové.

V minulom roku v našom meste teda pokračoval nárast sobášov z predchádzajúcich rokov. Veď v roku 2013 ich bolo 163, v roku 2014 198, v roku 2015 229, v roku 2016 to síce trochu pokleslo (203), ale v roku 2017 ich bolo 234 a v roku 2018 spomínaných 235.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM