Filip Chudý Kultúra Kultúra

O program v Považskej postarané na celé leto: Tentoraz až v troch lodných kontajneroch, VIDEO

Od piatka najbližšie takmer tri mesiace bude o program v našom meste postarané, a to na netradičnom mieste, v lodných kontajneroch. Práve v nich sa totiž bude odohrávať množstvo akcií pre všetkých.

Ilustračný obrázok k článku O program v Považskej postarané na celé leto: Tentoraz až v troch lodných kontajneroch, VIDEO
Zdroj: CoolTajneR

Minulý rok sa konal akýsi nultý ročník podujatia CoolTajneR. No a ten prichádza do nášho mesta opäť, ale vo väčšom formáte. Podobne, ako minulý rok, budú v ňom športové, kultúrne a spoločenské aktivity. No najviac sa ľudia môžu tešiť na to, že celý projekt sa zväčšil, keď z jedného prerobeného lodného kontajnera budú už tri. „Z nich jeden bude vyslovene detský, druhý bude akoby taká oddychová obývačka s knižnicou a gaučom, no a v treťom sa budú premietať informácie. A nielenže sa zväčšil priestor, ale obohatil sa aj program o nové formáty,“ povedala nám Monika Bandúrová z občianskeho združenia CoolTajneR, ktorá prišla pred rokom s nápadom na toto podujatie.

Otvárací ceremoniál pre tento ročník je v piatok o 19:00 pred Domom kultúry, kde v minulých dňoch postavili spomínané lodné kontajnery. Celé podujatie je naplánované až približne do 10. septembra, pričom každý deň by sa niečo malo diať, pričom na niektoré dni sú pripravené pravidelné formáty. „Snažíme sa o to, aby si každý prišiel na svoje. No pokiaľ je niekto nespokojný, budeme radi, ak nás osloví. Môžeme participovať na jeho návrhu a poskytneme mu priestor,“ vyslovila sa nám Monika Bandúrová.

„Prinesieme rôzne letné aktivity pre Považskobystričanov na príjemné trávenie času a budovanie komunity, čo je pre náš projekt dôležité. Chceme totiž podporovať komunitného ducha, aby sa na tom mieste ľudia stretávali a mali radi Považskú Bystricu,“ vyjadrila sa organizátorka podujatia.

Ako nám ďalej prezradila, celé je to financované zo súkromných zdrojov, keďže nemajú žiadnu podporu zo štátu, či nejaké granty. Mohlo sa to uskutočniť len na základe podpory lokálnych firiem a veľkej snahy dobrovoľníkov. Vďaka nim už napríklad v nedeľu o 20:00 bude letné kino, či v pondelok a v utorok od 8:30 PX Expo, čo je jedna z noviniek. Budú sa na nej prezentovať miestne firmy, no a študenti, mamičky a prípadne aj iní ľudia, sa vďaka tomu môžu ľahšie zamestnať, keďže sa budú preberať rôzne modelové situácie s profesionálmi na túto tematiku.

Vo videu si pozrite, ako to vyzeralo na tomto podujatí minulý rok.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Horúci víkend v Považskej a okolí: 10 tipov na akcie

Foto: ilustračné

CoolTajneR 2015: Takto to tam žilo
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM