Rôzne

O novom šéfovi súdu v Považskej rozhodli jednohlasne: Čaká sa len na jedno

Štvrtý pokus na obsadenie predsedníckeho postu Okresného súdu v Považskej Bystrici by mohol byť úspešný. Ešte však niečo chýba.

Ilustračný obrázok k článku O novom šéfovi súdu v Považskej rozhodli jednohlasne: Čaká sa len na jedno
28
Galéria

V poradí štvrté výberové konanie na obsadenie postu predsedu Okresného súdu (OS) v Považskej Bystrici má víťaza. Potvrdili to pre Dnes24 z tlačového oddelenia Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky.

Jednohlasne

„Výberová komisia jednohlasne určila, že uchádzačka o post predsedníčky súdu Katarína Krivulčíková vo výberovom konaní uspela a preukázala predpoklady na výkon funkcie predsedníčky OS Považská Bystrica,“ oznámili.

Ešte ju však musí potvrdiť ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí). „Pokiaľ ide o ďalší postup, výsledok výberového konania bude predložený na rozhodnutie ministerke spravodlivosti, ktorá môže menovanú vymenovať do funkcie predsedníčky súdu v lehote do 30 dní od skončenia výberového konania. Ak v stanovenej lehote menovanú nevymenuje, vyhlási sa nové výberové konanie,“ doplnili z tlačového oddelenia MS SR.

Proces hľadania predsedu

Hľadanie nového predsedu OS v Považskej Bystrici začalo po tom, ako jeho dlhoročnú predsedníčku Helenu Loduhovú odvolal v januári 2020 z funkcie už bývalý minister spravodlivosti SR Gábor Gál (Most-Híd). Ako dôvod bolo uvedené manažérske zlyhanie pri finalizácii kúpy budovy pre OS Považská Bystrica a následne aj príprava presťahovania súdu do novej budovy.

Do prvého výberového konania sa prihlásil len Róbert Jankovský, ale svoju žiadosť vzal späť. Preto bolo vyhlásené druhé výberové konanie, do ktorého sa však neprihlásil nikto. Do tretieho sa prihlásil opäť iba Jankovský, pričom pred výberovou komisiou uspel, ale ministerka spravodlivosti sa ho rozhodla nevymenovať do funkcie, keďže aj s ohľadom na výsledky výberového konania mala o ňom pochybnosti. Preto sa vyhlásilo aj štvrté výberové konanie.

Medzitým sa Jankovský k 31. júlu 2020 vzdal funkcie podpredsedu súdu a keďže od 1. augusta 2020 nebola na OS Považská Bystrica obsadená žiadna riadiaca funkcia, poverila ministerka spravodlivosti sudkyňu považskobystrického súdu Katarínu Krivulčíkovú plnením úloh predsedu súdu až do vymenovania nového predsedu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM