Filip Chudý Kultúra

Nuda v Považskej a okolí nehrozí: Kam za zábavou počas nového týždňa?

Aj nový júnový týždeň prináša pre Považskobystričanov množstvo možností zábavy z rôznych odvetví. Toto sú tipy našej redakcie na zaujímavé akcie.

Ilustračný obrázok k článku Nuda v Považskej a okolí nehrozí: Kam za zábavou počas nového týždňa?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Šialene šťastná

19. júna o 19:00, kino Mier

Beatrice je utáraná klamárka a samozvaná miliardárka, ktorá rada verí tomu, že sa pozná so všetkými dôležitými ľuďmi. Donatella je zase potetovaná mlčanlivá introvertka, ktorá v sebe ukrýva ťaživé tajomstvo. Obe ženy sú pacientkami na modernej, ale stráženej psychiatrickej klinike a postupne sa medzi nimi vyvinie silné priateľstvo. Spoločne potom z liečebne utečú a snažia sa vo svete vonku počas svojej bláznivej cesty nájsť šťastie, ktoré obe stratili…

Posledný dinosaurus

20. júna o 9:00, kino Mier

Divadelné predstavenie pre deti MŠ a verejnosť. Účinkujú herci Divadla na hojdačke.

Slávnosť letného slnovratu

21. júna, Kalvária v Považskej Bystrici

Kalvária v Považskej Bystrici zažije v stredu celodenný program, v ktorom bude obradné zapálenie vatry, obrady predkov pri uctievaní Slnka, tvorivé dielničky, ukážka prvej pomoci atď.

Otvárací ceremoniál CoolTajneRu 2017

23. júna o 18:00, pri Dome kultúry

Projekt CoolTajneR, ktorý prináša množstvo kultúry, športu, zábavy a komunitných podujatí, sa pripravuje na svoj ďalší ročník Otvárací ceremoniál je naplánovaný na 23. júna od 18:00 na tradičnom mieste.

Nesmrteľný les

23. júna o 19:00, Dom kultúry v Brvništi

Tvorcovia filmov Vlčie hory a Život v oblakoch pripravili ďalšiu snímku, ktorú si môžete pozrieť v Brvništi. Po filme bude diskusia s tvorcami.

7+2

23. júna o 19:00, ZUŠ IWK

Divadelné štúdio Červené vankúše uvádza detektívnu hru 7+2 v réžii Lucky Panáčkovej. Konať sa bude v Základnej umeleckej škole Imra Weinera Kráľa.

Transformers: Posledný rytier

23. júna o 19:00, kino Mier

Aby jeden svet žil, musí iný zomrieť. Vodca autorobotov Optimus Prime zmizol. Svetom zmieta vojna medzi ľuďmi a ostatnými Transformermi. Filmových divákov čaká príbeh, ktorý sa odohráva v časopriestore niekoľko sto rokov na niekoľkých kontinentoch. Dozvieme sa, k čomu naozaj slúžili kamene v Stonehenge, a možno nájdu aj strateného Optima Prima.

PXcity Streetball

24. júna o 9:00, fontána pri kine Mier

Považská Bystrica zažije celodenné podujatie, na ktorom si muži, ženy a mládež do 18 rokov budú merať sily v pouličnom basketbale, známom tiež ako streetball. Bude pripravený aj bohatý sprievodný program, v ktorom vystúpia hudobní hostia DJ Andrej Čapek, Oliver Lowe a PanDee.

21. Brvništské hody

24. a 25. júna, Brvnište

Počas dvoch dní na vás čaká žánrovo pestrý kultúrny program, prezentácia knihy povestí o obci Brvnište, kuchárske dobroty nielen miestnych hasičov, prezentácia ľudových výrobcov a zábavné atrakcie pre deti. V sobotu sa štartuje o 15:00, v nedeľu pokračuje program od 10:15.

Autá 3

24. júna o 16:00, kino Mier

Legendárny Bleskový McQueen náhle zistí, že ho z pretekárskych okruhov, ktoré nadovšetko miloval, vytlačila nová generácia superrýchlych áut. Späť do hry mu môže pomôcť len Cruz Ramirezová, mladá mechanička, ktorá má však aj vlastné ambície. A inšpiráciou je mu len dávny mentor, staručký Doc Hudson. Slávny pretekár s číslom 95 musí dokázať, že v ňom stále bije srdce šampióna a zabojovať o Piston Cup. Americká animovaná komédia.

Múmia

24. júna o 19:00, kino Mier

Pred dvetisíc rokmi v Egypte sa veľmi ambiciózna princezná Ahmanet chystá na prevzatie vlády v krajine po svojom otcovi a pre naplnenie svojho cieľa sa neváha spojiť s temnými silami a vykonávať veci, z ktorých tuhne krv v žilách. Americký akčný film s Tomom Cruiseom.

Rozprávkový les

25. júna o 13:30, VI. ZŠ SNP

Aj tento rok sa pripravuje Rozprávkový les, ktorý sľubuje plno prekvapení. Konať sa bude aj po roku v areáli ZŠ SNP a tiež v miestnom lesoparku.

Heydrich: Muž so železným srdcom

25. júna o 19:00, kino Mier

Skutočný príbeh o zrode Hitlerovho monštra. Nový film s účasťou hollywoodskych hviezd, ktorý sa venuje veľkému československému príbehu druhej svetovej vojny – atentátu na Heydricha.

Miroslav Ješko: Z mojich ciest

Kino Mier

Výstava fotografií považskobystrického rodáka s podtitulom Egypt a výber cestovateľských fotografií. V kine Mier si ju môžete pozrieť do 30. júna v nasledovných časoch: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Milan Tvrdoň: Pocity z nadhľadu

MG ART galéria

Výstava diel bratislavského umelca Milana Tvrdoňa potrvá v priestoroch galérie na Ulici M.R. Štefánika do 14. júla. Otvorené je od utorka do piatka v rovnakých časoch 11:00 – 16:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

5 najzaujímavej­ších správ týždňa: Považskobystričanov najviac oslovilo toto

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM