Filip Chudý Kultúra

Nuda v novom týždni nehrozí: Čo sa dá zažiť v Považskej a okolí?

Prázdniny sú v plnom prúde. Ak ešte neviete, ako môžete stráviť najbližšie dni, potom sa nechajte inšpirovať vybranou ponukou podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Nuda v novom týždni nehrozí: Čo sa dá zažiť v Považskej a okolí?
Zdroj: TASR

Máme pápeža!

9. júla o 19:00, kino Mier

Z balkóna Baziliky Svätého Petra zaznie slávnostné Habemus Papam! Státisícový dav veriacich netrpezlivo očakáva nového pápeža. Ale balkón ostáva prázdny. Práve zvolený pápež sa odmieta ujať funkcie. Vatikán nájde v tejto situácii jediné možné riešenie. Povolá uznávaného psychiatra, aby vyriešil neobvyklé rozpoloženie pápeža. Snímka, ktorá v roku 2011 získala Zlatý Glóbus pre najlepší film, je založená na slovnom humore a inteligentných dialógoch.

Literárne BLUES(nenie)

12. júla o 18:00, pri Cooltajneri

Literárne BLUES(nenie) je malý literárny projekt Považskej knižnice v Považskej Bystrici, ktorý dáva možnosť poetom, prozaikom, či dramatikom vytiahnuť „zo šuflíka“ vlastné texty a svojou interpretáciou ich predstaviť verejnému publiku.

Ant-Man a Wasp

12. a 14. júla o 19:00, kino Mier

Z filmového sveta štúdia Marvel prichádzajú Ant-Man a Wasp v novej kapitole, ktorá predstavuje superhrdinov s úžasnou schopnosťou zmenšovať sa. Dobrodružné akčné sci-fi.

SLOVO – divadelné predstavenie

12. júla o 20:00, Považská knižnica

Považská knižnica v rámci projektu ČSR – Čo Sa Robilo – Čo Sa Robí pozýva na divadelné predstavenie s názvom SLOVO. Hra o potrebnosti správneho výberu slov, ktorú determinuje nielen obdobie, ale aj spoločnosť, blízke okolie a vnútorná potreba. Réžia: Lucia Panáčková. Konať sa to bude v spoločenskej miestnosti knižnice.

PX Urban Fest

14. júla o 11:00, tréningové ihrisko za krytou plavárňou

Festival zameraný na hip hopovú subkultúru, obsahujúci všetkých päť elementov – rap, graffiti, DJing,tanec a beatbox. Vystúpia: 5R, Boy Wonder, GLEB, Ektor, DJ Sample Lee.

Hudobný večer chvál – Jindra Černohorský

14. júla o 18:00, fontána pri kine Mier

Ide o ďalší hudobný večer chvál, tentoraz s Jindrom Černohorským a kapelou indie folk. Uskutoční sa v sobotu o 18:00 pri fontáne v Považskej Bystrici.

Letné kino v Prečíne: Čiara

14. júla o 21:30, areál ihriska v Prečíne

V sobotu bude v Prečíne premietanie letného kina. Vstupné je zadarmo. Potrebné je si zobrať niečo na sedenie. Bude sa premietať film Čiara.

Marikovské folklórne slávnosti 2018

15. júla o 10:00, Horná Mariková

Marikovské folklórne slávnosti patria k úspešným a vyhľadávaným podujatiam nielen pre obyvateľov Marikovskej doliny, ale aj pre širokú odbornú a laickú verejnosť regiónu Považia, ale i iných lokalít Slovenska i Moravy. Sú pripravené aj sprievodné podujatia od 12:30. Hlavná časť sa odohrá v miestnom amfiteátri.

Hotel Transylvánia 3: Strašidelná dovolenka

15. júla o 16:00, kino Mier

V najnovšom pokračovaní série Hotel Transylvánia sa Drakula, Mavis, Jonny a zvyšok partie vydávajú na dovolenkovú plavbu na výletnej lodi. Všetko nasvedčuje tomu, že si od zvyčajných problémov na chvíľu oddýchnu, až do momentu, kedy sa Drakula nezamiluje do šarmantnej kapitánky lode Eriky. Hlava upírskej rodiny však netuší, že jeho nová láska je v skutočnosti potomkom legendárneho lovca upírov…

Manžel na skúšku

15. júla o 19:00, kino Mier

Aj milionári majú svoje dni. Leonardo Montenegro je bohatý a rozmaznaný playboy, ktorý si celý život len užíval. Ale ako sa hovorí – karma nie je zdarma. Keď z rozmaru odmietne zaplatiť za služby upratovacej služby, netuší, ako mu to osud vráti. Po jednej divokej párty vypadne z jachty a na druhý deň ho nájdu, ako sa bezradne motá v uliciach Oregonu. V nemocnici skonštatujú, že utrpel totálnu stratu pamäte a vyhlásia pátranie po jeho rodine. A vtedy nastupuje na scénu Kate – presne tá, ktorú nedávno tak ponížil. Romantická komédia.

1 + 3

MG ART galéria

MG ART galéria v Považskej Bystrici hostí výstavu diel Andreja Mazúra, Andrey Vittekovej, Daniely Mládenkovej a Pavly Lazárkovej – Trizuljakovej. Výstava potrvá už len do 13. júla a je spojená s predajom diel.

Čaro modrotlače

Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici sprístupnilo výstavu „Čaro modrotlače“. Tá približuje tradičnú techniku farbenia látok modrotlačou, ktorá sa rozšírila na Slovensku v priebehu 18.-19. storočia a je populárna aj medzi mladou generáciou, najmä v inovatívnej módnej „etno-vlne“. Výstava potrvá do 27. júla.

Mimo nášho pohľadu

Kino Mier

Výstavu fotografií Mimo nášho pohľadu autora Mateja Žiaka pripravili Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, PX Centrum a autor. Pozrieť si ju môžete v kine Mier do 31. augusta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM