Filip Chudý Rôzne

NsP Považská Bystrica s novou ambulanciou záchranky: Pribudne ešte jedna, FOTO

Dve nemocnice v Trenčianskom kraji už prevádzkujú ambulancie záchrannej zdravotnej služby. Týka sa to aj považskobystrickej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku NsP Považská Bystrica s novou ambulanciou záchranky: Pribudne ešte jedna, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Nemocnica s poliklinikou PB

Všetky tri nemocnice v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa prihlásili do výberového konania o vydanie povolenia na prevádzkovanie ambulancií záchrannej zdravotnej služby. Informoval o tom TSK.

Výberové konanie vyhlásil Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a nemocnice predložili žiadosti aj s kompletnou dokumentáciou. Každá nemocnica sa uchádzala o dve sídla stanice záchrannej zdravotnej služby, a to rýchlej lekárskej pomoci (RLP) a rýchlej zdravotníckej pomoci (RZP).

„Na základe výsledkov výberového konania boli úspešnými uchádzačmi Nemocnica s poliklinikou (NsP) Považská Bystrica a NsP Myjava,“ uviedla vedúca odboru zdravotníctva a sociálnej pomoci úradu TSK Elena Štefíková.

Ako ďalej doplnila, nemocnica v Považskej Bystrici získala povolenie na prevádzkovanie dvoch ambulancií záchrannej zdravotnej služby so sídlom staníc v Považskej Bystrici. NsP Myjava získala povolenie na prevádzkovanie ambulancie RLP. Riaditeľ NsP Považská Bystrica Igor Steiner informoval, že tím novozriadenej ambulancie RLP vykoná denne približne desať výjazdov.

Ambulancia RLP v považskobys­trickej nemocnici začala svoju činnosť 9. decembra 2019, ambulancia RZP má určený dátum začatia prevádzkovania dňom 27. apríla 2020. Uviedol to TSK. Sídlo stanice je situované v areáli NsP v zrekonštruovaných priestoroch, ktoré spĺňajú požiadavky materiálno-technického a priestorového vybavenia.

NsP Považská Bystrica na svojej facebookovej stránke informovala, že pod vedením odborného zástupcu pre ambulantnú zdravotnú starostlivosť ZZS prim. MUDr. Ľuby Jurčíkovej a vedúceho zdravotníckeho záchranára pani Melánie Dolníkovej pracuje zdravotnícky tím lekárov, zdravotníckych záchranárov a vodičov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Stanica považskobystrickej záchranky na FOTO
7
Galéria
Zdroj: Nemocnica s poliklinikou PB
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM