Filip Chudý Kultúra

Nový týždeň v Považskej prináša: 10 zaujímavých akcií z nášho mesta a okolia

Kam sa dá ísť zabaviť počas nového týždňa? Vybrali sme pre vás desať akcií len pre tento týždeň, plus štyri ďalšie, ktoré potrvajú o niečo dlhšie.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň v Považskej prináša: 10 zaujímavých akcií z nášho mesta a okolia
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Gauguin

21. mája o 19:00, kino Mier

Nekompromisný vizionár Paul Gauguin opustí Paríž, rodinu i priateľov a v roku 1891 sa usadí na exotickom ostrove Tahiti, aby tu v divokej nepoškvrnenej prírode načerpal inšpiráciu pre svoje obrazy. Zdanlivý raj sa ale mení na miesto samoty a chudoby, na ktorom Paul zápasí s podlomeným zdravím, odmietnutím i pochybnosťami. Biografická francúzska dráma.

Literárne čítanie: Stanislava Novotová, Miroslav Dávid

23. mája o 17:00, MG ART galéria

MG ART galéria pozýva na literárne čítanie dvojice Stanislava Novotná / Miroslav Dávid, ktoré sa uskutoční v stredu v rámci festivalu poézie a umenia „LITART 2018“.

Hra so životom

25. mája o 17:00, ZUŠ IWK

Ateliér Milana Sládka na Základnej umeleckej škole Imra Weinera Kráľa bude dejiskom absolventského prestavenia žiakov „Hra so životom“ v réžii Kamily Kvasnicovej.

Štátny akademický súbor Rustavi z Gruzínska

25. mája o 18:00, Hotel Gino Park Palace

Gruzínska kultúra zavíta do Považskej Bystrice. Vystúpi tu Štátny akademický súbor Rustavi z Gruzínska a navyše počas celého dňa môžete ochutnať pravú gruzínsku kuchyňu.

Polnočná láska

25. mája o 19:00, kino Mier

Sedemnásťročná Katie má extrémnu citlivosť na denné svetlo, vzácnu, život ohrozujúcu chorobu. Počas dňa je od detstva zatvorená vo svojom dome a von môže vyjsť jedine v noci. Jej celý život sa zmení, keď jednej letnej noci stretne Charlieho, svoju platonickú lásku, s ktorým začnú prežívať neobyčajný románik. Americký romantický film.

Futbal: Zápas v Považskej Bystrici

26. mája o 17:00, futbalový štadión

Považská Bystrica sa odhlásila z piatej ligy, pričom hráčov presunula do treťoligových Borčíc, pod ktorých hlavičkou súťaž dohrá, keďže od budúcej sezóny preberá ich licenciu. Tento týždeň k nám zavíta na považské derby Beluša.

Deadpool 2

26. mája o 19:00, kino Mier

Keď Wade Wilson alebo Deadpool v roku 2016 vtrhol do kín ako ukecaný a najvtipnejší superhrdina všetkých čias, brutálne zamával nielen so svojimi protivníkmi, ale aj s rebríčkami najnavštevova­nejších komixových filmov. A teraz sa vracia, aby pomocou svojich schopností opäť zachraňoval celý svet. Napr. pred desivo nebezpečným lepkom v potravinách.. Americká akčná komédia.

Bezhraničné valašenie

27. mája o 9:00, Nový Hrozenkov – pred chatou Kohútka

XVII. ročník turistického stretnutia Čechov a Slovákov na hrebeni Javorníkov. Spoločné podujatie partnerských miest Rožnov pod Radhoštěm a Považská Bystrica. V programe: hudby z obidvoch strán hranice (9:00), rozdávanie odznakov a pamätných listov (9:30), začiatok súťaží pre malých i veľkých (10:00), oficiálne otvorenie predstaviteľmi Rožnova pod Radhoštěm a Považskej Bystrice (10:30). Účinkujú Števo Hruštinec so skupinou a cimbalová muzika SOLÁŇ. Doprava je zabezpečená nasledovne: odchody autobusov od kina Mier o 8:30, 9:00 a 9:30, odchody autobusov z Kohútky o 14:30, 15:00, 15:30 a 16:00.

Ukradnutá princezná

27. mája o 16:00, kino Mier

Láska je silnejšia než kúzla. Tento príbeh sa odohráva v čase vznešených rytierov, krásnych princezien a nebezpečných čarodejníkov. Ruslan je potulný umelec, no sníva o tom, že sa stane rytierom. Jedného dňa stretne krásnu Milu, do ktorej sa okamžite zaľúbi a vôbec netuší, že je dcérou kráľa. Predlohou rozprávky je kniha Alexandra Sergejeviča Puškina. Ukrajinská animovaná fantasy komédia.

Tiché miesto

27. mája o 19:00, kino Mier

Keď ťa započujú, tak ťa ulovia. Obyčajná rodina sa snaží prežiť vo svete, kde i ten najslabší zvuk môže znamenať rozsudok smrti. Lee a Evelyn Abbottovi vychovávajú tri deti. Všetci sú jzatiaľ nažive. Veľmi rýchlo si totiž osvojili pravidlá, ktoré začali platiť po ich príchode na Zem. Kto sú tí Oni? Nikto nevie. Vie sa len to, že majú mimoriadne vyvinutý sluch a akýkoľvek zvuk priláka ich pozornosť. Americký horor.

Mimo predpoklad

MG ART galéria

MG ART galéria v Považskej Bystrici hostí výstavu diel Petry Lomnickej a Michala Janigu, ktorý pochádza z nášho mesta. Galéria býva otvorená od utorka do piatka v čase 11:00 – 16:00. Výstava potrvá do 8. júna.

Výstava umeleckej fotografie

Kino Mier

Už 42. ročník výstavy umeleckej fotografie členov Zväzu slovenských fotografov pripravilo Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v spolupráci PX Centrom. Záujemcovia si môžu pozrieť výber z fotografií 42. ročníka tejto výstavy do 20. júna. A to v pracovné dni od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí v kine Mier.

Karol Matejka: Z mojej tvorby

Výstava obrazov neprofesionálneho výtvarníka z Považskej Bystrice. Môžete si ju pozrieť do 21. júna v rovnakých časoch, ako výstavu umeleckej fotografie.

Čaro modrotlače

Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici sprístupnilo výstavu „Čaro modrotlače“. Tá približuje tradičnú techniku farbenia látok modrotlačou, ktorá sa rozšírila na Slovensku v priebehu 18.-19. storočia a je populárna aj medzi mladou generáciou, najmä v inovatívnej módnej „etno-vlne“. Výstava potrvá do 27. júla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM