Filip Chudý Kultúra

Nový týždeň v Považskej: Na svoje si prídu deti, starších príde zabaviť Gizka

Február sa pomaly kráti, preto vyťažme z neho ešte maximum zážitkov. Pozrite si prehľad, kam sa môžete ísť zabaviť.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň v Považskej: Na svoje si prídu deti, starších príde zabaviť Gizka
Zdroj: TASR

Mária, kráľovná Škótska

18. februára o 18:30, kino Mier

Dve výnimočné ženy v spore o jeden trón. Takáto kombinácia nikdy nemôže dopadnúť dobre. Na troch Oscarov nominovaná Saoirse Ronan v titulnej roli vo filme Mária, kráľovná škótska, ukazuje, kadiaľ vedie cesta na popravisko. Historická dráma.

Paci Pac – Deťom

20. februára o 17:00, kino Mier

Koncert pre detičky. Paci a Pac predstavia nové CD, obohatený program o posily v kapele. Na koncerte zaznejú obľúbené pesničky z prvého CD a DVD Paci Pac, druhého CD a DVD, ktoré je známe pod názvom Pesničková Encyklopédia a zaznejú aj noviny z aktuálneho CD – Paci Pac Deťom. Nebude chýbať vodník Ferko, zaskáčete na Opicu, zadupete na Slona, povozíte sa na Vláčiku a zatlieskate známy hit Ťapy Ťap.

Hádzaná: Považská Bystrica – Šaľa

20. februára o 18:00, športová hala

Považskobystrickí hádzanári privítajú v dohrávanom šlágri Šaľu, čo bude veľmi dôležitý súboj pre vývoj v tabuľke.

Akordeonika

21. februára o 17:00, ZUŠ

Koncertná sála Základnej umeleckej školy na Ulici M. R. Štefánika bude dejiskom koncertu pod vedením Ota Mella.

Futbal: Považská Bystrica – Papradno

21. februára o 18:00, umelá tráva futbalového štadióna

Starší dorastenci MŠK odohrajú prípravný zápas tentoraz proti mužom Papradna. Ukážu svoj talent proti seniorom?

Namaľuj mi vlastnú šatku

22. februára o 14:00, Považské osvetové stredisko

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pripravilo kurz maľby na hodváb – technika maľovania kontúr. Je určený pre začiatočníkov a všetkých, ktorí radi pracujú s farbami a hodvábom.

Mrazivá pomsta

22. februára o 18:30, kino Mier

Vitajte v Kehoe,v luxusnom lyžiarskom stredisku, kde sa teplota drží na –10 °C. Polícia tu nemá toho veľa na práci – až kým vodičovi snežného pluhu Nelsovi Coxmanovi (Liam Neeson) nezavraždia syna. Stane sa tak na objednávku drogového bossa menom Viking (Tom Bateman). Smútok sa postupne mení na hnev a Nels nedokáže myslieť na nič iné, len na pomstu. Americký triler.

Expedičná kamera

23. februára o 16:00, kino Mier

8. ročník medzinárodného festivalu cestovateľských filmov. Môžete sa tešiť na poriadnu porciu filmov s horskou a cestovateľskou tematikou, ale aj na dve zaujímavé prezentácie a samozrejme – chleba s masťou a cibuľou.

Futbal: Považská Bystrica – Ružomberok B

24. februára o 14:30, umelá tráva futbalového štadióna

Futbalisti MŠK odohrajú ďalší prípravný zápas v zimnej príprave. Tentoraz sa stretnú s ružomberskou rezervou.

Považská hitparáda

24. februára o 15:00, kino Mier

39. kolo obľúbenej pesničkovej súťaže. Hosťom programu bude Gizka Oňová. O hudobný sprievod sa postará Bonita. Moderátorom bude Pavol Hrobárik.

Ostrým nožom

24. februára o 18:30, kino Mier

Ľudovítovi zavraždili neonacisti jediného syna. Kvôli nefunkčnému súdnemu systému sú však tí istí páchatelia prepustení na slobodu a Ľudo sa všetkými silami snaží dosiahnuť ich opätovné zadržanie. Bojuje s apatickou políciou, oportunistickou sudkyňou, ale aj s faktom, že svojho syna dostatočne nepoznal a nebol mu oporou. Čím viac sa sám viní za jeho smrť, tým viac sa rozpadá jeho vzťah s manželkou Zuzanou a dcérou Jankou. Slovenská dráma.

Výstava: Alla Ilenčíková / Elementy duše

MG ART Galéria

Výstava fotografky Ally Ilenčíkovej s názvom Elementy duše prebieha v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika už len do 22. februára. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Výtvarníci deťom

ZUŠ IWK

Dobročinná predajná výstava v priestoroch školskej galérie Základnej umeleckej školy Imra Weinera Kráľa s názvom Výtvarníci deťom potrvá do 1. marca.

Medzi svetmi – Lukáš Kubičina a Mikuláš Dudáš

Kino Mier

Považské osvetové stredisko, Trenčianske osvetové stredisko a PX Centrum pripravili výstavu umeleckých fotografií. Svet pod povrchom znázorňujú fotografie jaskýň Lukáša Kubičinu a svet nad povrchom fotografie prírodných krás a úkazov z rôznych kútov sveta od Mikuláša Dudáša. Výstava potrvá do 31. marca a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Oživovanie hradov

Vlastivedné múzeum

Aktuálny trend záchrany hradných zrúcanín na Slovensku je hlavnou témou výstavy Oživovanie hradov v našom múzeu. Zaujmú na nej rôzne pracovné nástroje od čias praveku, nádoby, mince, fragmenty stredovekého staviteľstva, vystavené budú aj ľudské lebky. Pre organizované skupiny je pripravený lektorský výklad a náučná prezentácia o obnove hradných zrúcanín. Výstava potrvá do 30. júna.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Ak trávite voľný čas s mobilom v ruke…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM