Filip Chudý Rôzne

Novoročný ohňostroj v Považskej Bystrici: Ako sa rozžiari nočná obloha?

Považská Bystrica zostala verná tradícii a aj najbližší prelom rokov obohatí ohňostroj. Koľko stojí novoročné rozžiarenie nočnej oblohy?

Ilustračný obrázok k článku Novoročný ohňostroj v Považskej Bystrici: Ako sa rozžiari nočná obloha?
Zdroj: TASR

Aj v tomto roku sa občania Považskej Bystrice môžu tešiť na bohatý silvestrovský program. Všetko odštartuje Detský Silvester na ľade, ktorý sa začne v posledný deň tohto roka o 14:00 na zimnom štadióne. Kultúrny program je už tradične pripravený pred mestským úradom, kde sa ten začne o 21:00.

K Silvestru a k vítaniu nového roka neodmysliteľne patrí aj ohňostroj, inak tomu nebude ani v Považskej Bystrici. A hoci v niektorých mestách novoročný ohňostroj presunuli až na neskoršie hodiny 1. januára, v našom meste bude všetko po starom a obloha nad Považskou Bystricou sa rozžiari hneď v prvých minútach nového roka.

„Dvanásťminútové svetelné divadlo na oblohe budú môcť ľudia v Považskej Bystrici sledovať krátko po polnoci, po novoročnom príhovore primátora mesta. Do ohňostroja radnica investovala obdobne ako v minulých rokoch sumu približne 5 500 eur,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Tá ďalej upozornila, že používanie zábavnej pyrotechniky na území mesta Považská Bystrica je obmedzené platným všeobecne záväzným nariadením. „V záujme zabezpečenia ochrany verejného poriadku a zdravia ľudí na území mesta Považská Bystrica je zakázané používanie všetkých druhov pyrotechnických výrobkov na všetkých verejných priestranstvách. Výnimkou je 31. december a 1. január,“ prezradila Kováčiková s tým, že pri porušení VZN hrozí pokuta. Fyzickej osobe vo výške 33 eur, právnickej osobe alebo osobe oprávnenej na podnikanie vo výške 6 638 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Keď zdravie zradí cez sviatky: PREHĽAD pohotovostí lekární v Považskej

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM