Filip Chudý Hádzaná

Novinky z kuchyne považskobystrických MŠK: PROGRAM zimnej prípravy

Po úspešnej prvej polovici sezóny začali považskobystrickí hádzanári prípravu na jej druhú časť. Ako je na tom káder a čo sa v zime chystá?

Ilustračný obrázok k článku Novinky z kuchyne považskobystrických MŠK: PROGRAM zimnej prípravy
Zdroj: Barbora Talačová

Zimná príprava hádzanárov MŠK Považská Bystrica odštartovala 3. januára, pričom je podľa slov trénera Václava Straku zameraná na herné činnosti vo vyššej intenzite, aby sa hráči pripravili na jarnú časť po kondičnej aj hernej stránke. Narušili ju však dva zrušené prípravné stretnutia, ktoré sme mali odohrať tento týždeň doma proti Zubří a Jičínu. „Bohužiaľ, oba tieto prípravné zápasy naši súperi pre problémy vo vlastných kádrom odriekli. Preto prvé zápasy odohráme až na MŠK Cupe a potom nás čaká už len generálka proti rumunskému Baia Mare,“ povedal tréner. Jarná časť extraligy potom pre nás začína 26. januára doma proti Prešovu.

Zdravotné problémy v kádri nepribudli. Individuálne trénujú len Martin Biel a Eduard Valášek po ich operáciách s ramenami. „Ak pôjde všetko ideálne, Biel by sa už v marci mohol objaviť na palubovke. Ale uvidíme, ako sa to bude vyvíjať. Pri Valáškovi sa ešte iba ukáže, či už túto sezónu sa vráti do plnej záťaže,“ ozrejmil považskobystrický tréner, ktorý môže na jar počítať aj s Mariánom Gardianom, ktorý si vybojoval predĺženie kontraktu.

„Gardian sa v minulej sezóne po vážnom zranení nevedel dostať do svojej predchádzajúcej formy, preto sme sa s ním pred touto sezónou dohodli na zmluve do konca roka 2018 s tým, že po jesennej časti si sadneme, že ako ďalej. A keďže s jeho výkonmi vládla spokojnosť, dohodli sme sa na predĺžení zmluvy do konca aktuálnej sezóny,“ povedal Ľuboš Cifra, člen manažérskeho klubového tandemu s Petrom Valáškom.

Ako ďalej uviedol, odchody von z kádra sa neplánujú, keďže nechcú oslabovať tím. „Káder máme aktuálne slušný a nemáme ani dôvod zháňať hráčov na niektoré posty, keďže tie máme zdvojené,“ uviedol. Sú v ňom okrem jeho stabilných členov aj všetci mladíci, ktorí dostávali šancu už aj na jeseň, pričom záleží na ich prístupe, aký priestor si vybojujú. „Plus sme do tréningov zapojili aj dorasteneckého brankára Kevina Budaya,“ dodal Straka.

Z reprezentačného zrazu seniorov sa už vrátil Šimon Macháč. Ivan Bystrický, hoci bol v nominácii, naň nakoniec nešiel kvôli problémom s ramenom. V juniorskej reprezentácii sa aktuálne nachádzajú Marián Maliar a Andrej Sloboda.

Program prípravných zápasov a MŠK Cupu

MŠK Cup

Sobota 12. januára

  • 9:00 MŠK Považská Bystrica – KH Kopřivnice
  • 11:00 HCB Ronal Jičín – MHC Štart Nové Zámky
  • 16:00 KH Kopřivnice – MHC Štart Nové Zámky
  • 18:00 MŠK Považská Bystrica – HBC Ronal Jičín

Nedeľa 13. januára

  • 9:00 KH Kopřivnice – HBC Ronal Jičín
  • 11:00 MŠK Považská Bystrica – MHC Štart Nové Zámky

Generálka na jarnú časť

  • 18. januára o 18:00 MŠK Považská Bystrica – CS Minaur Baia Mare

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM