Filip Chudý Iné športy

Novinka v Považskej: Zimný beh, kadiaľ povedie trasa?

Čo zažívajú v závere roka v Bratislave už pravidelne, to si Považskobystričania teraz vyskúšajú premiérovo. Už čoskoro naše ulice ožijú behom.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v Považskej: Zimný beh, kadiaľ povedie trasa?
Zdroj: Peter Pollak

Záujem o rôzne bežecké podujatia neustále rastie, čo nezostalo v Považskej Bystrici bez odozvy. Na konci leta sa v našom meste uskutočnil prvý nočný beh, no a ešte v tomto roku sa uskutoční ďalšie premiérové bežecké podujatie. V piatok sa bude konať prvý ročník Zimného behu Považskou Bystricou, ktorý organizuje Kama Sport.

„V Bratislave sa na Silvestra koná beh cez tamojšie mosty. Ja som chcela, aby aj v Považskej Bystrici bolo ponúknuté niečo podobné, keďže tu ľudia tým športom žijú, ale nie je veľa príležitostí, kde by si mohli takto zašportovať. Preto sme sa rozhodli toto podujatie zorganizovať,“ povedala predsedníčka organizátorského klubu Mária Šebáková.

Zimný beh Považskou Bystricou má štart pri fontáne vedľa kina Mier v piatok o 13:00 a súťaží sa v troch kategóriách: muži, ženy, mládež (od 1.1.2000 a mladší). Súťažiaci sa musia dostaviť na prezentáciu. Pre mládež je do 11:00 a pre dospelých do 11:45. Trať bude mať dĺžku cca 5,7 km. „Po štarte sa pôjde popred bývalý Q-club, následne cez podchod pri radnici. Ďalej poza CBA sa napoja bežci na Okružnú ulicu a z nej na Jánsku. Následne sa bude bežať cez Lány až k Tescu a odtiaľ naspäť popri potoku ku kinu Mier,“ opísala trať Mária Šebáková.

Prihlásiť sa dá ešte dá na mieste štartu. Štartovné je 10 eur, pre mládež 5 eur. Štartovné čísla si pretekári vyzdvihnú na mieste štartu pri prezentácií. Sú zálohované a budú sa tiež žrebovať. Vecnými cenami budú odmenení prví piati pretekári v každej kategórii. Po ukončení pretekov bude vyžrebovaných 10 štartovných čísiel, ktoré budú odmenené vecnými cenami. Lekárska služba je zabezpečená v priestore štartu a cieľa.

Ako prezradila Mária Šebáková, zatiaľ by malo byť prihlásených okolo 50 ľudí, ale presné počty ešte nevie, možno to bude okolo 80 účastníkov. „Pozývame každého kto rád športuje, resp. si chce zašportovať. Pretože príležitostí v Považskej Bystrici nie je veľa a je to také ukončenie roka pre športovcov,“ dodala organizátorka podujatia, ktorá beháva maratóny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Je to potvrdené: V Považskej Bystrici bude opäť česko-slovenská súťaž, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM