Filip Chudý Rôzne Futbal Video

Nové vybavenie pre považskobystrické talenty: Aha, ako im to ide! VIDEO a FOTO

Futbalový klub MŠK Považská Bystrica zastrešuje okrem mužov i ženy a venuje sa aj príprave mládeže. Pri jej rozvoji mu má pomôcť aj nové vybavenie.

Ilustračný obrázok k článku Nové vybavenie pre považskobystrické talenty: Aha, ako im to ide! VIDEO a FOTO
6
Galéria

Z participatívno-komunitného rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja sa v našom okrese podporí viacero projektov. Ktoré to budú, o tom rozhodlo hlasovania verejnosti. Za okres Považská Bystrica bolo úspešných päť projektov, z toho tri z Mesta Považská Bystrica, jeden projekt PX Centra a jeden projekt OZ Ľudia pre hádzanú. „Okrem iného bol pre mesto úspešný projekt Športová výbava pre futbalistov MŠK Považská Bystrica, mesto naň získalo financie vo výške 2137 eur,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

„Konkrétne ide o nákup dvoch malých bránok, ktoré sú určené pre deti vo veku 7 až 10 rokov a budú slúžiť i pre tréningový proces všetkých kategórií, napr. aj pre mužov, ženy, starších a mladších žiakov. Okrem toho sa zakúpili futbalové lopty v počte 18 ks, ktoré sú určené pre všetkých futbalových hráčov MŠK Považská Bystrica,“ povedala hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, futbalové lopty budú využívané pri tréningovom procese, ale zároveň sa budú môcť vzhľadom na ich druh využívať aj pri futbalovom majstrovskom zápase. „Zámerom projektu je prostredníctvom nového materiálneho vybavenia zlepšiť a skvalitniť tréningový proces, ako aj reprezentáciu hráčov pri futbalovom majstrovskom zápase,“ doplnila. Nové vybavenie si futbalový klub prevzal vo štvrtok 26. júna. V krátkom čase by malo pribudnúť ešte ďalších 35 lôpt pre najmenších, ale tie už pôjdu cez MŠK.

„My sme radi za každú pomoc, pričom je jedno, z ktorej to je strany. Teraz to prišlo z kraja, čo sme len uvítali. Lopty sú totiž spotrebný materiál a 50 ročne ich zničíme, čiže stále potrebujeme nové. Podobne je to aj s iným vybavením, lebo ani zďaleka nemáme všetko, hoci tréningový proces vieme bez problémov zabezpečiť,“ uviedol manažér klubu Ján Panák s tým, že tieto nové lopty budú využívať hlavne mládežníci na tréningy.

Zdroj: Dnes24.sk

„Nové pomôcky potrebujeme preto, že tu niektorí zabúdajú na motorické učenie. Mňa len teší, keď tu vždy uvidím nové lopty, pretože pokiaľ chlapci v mladom veku a vo futbalovom vývoji nebudú mať lopty, nebude ani futbal. Detí sme síce nikdy nemali málo, boli tu vždy aj talenty, lenže počítače a podobné iné záujmy futbalistom vo vývoji nepomôžu,“ pripojil dlhoročný tréner mládeže Ján Bukový, ktorý sa chce dožiť toho, aby sa do Považskej Bystrice vrátila prvá liga, preto je rád za každú pomoc pri výchove hráčov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Futbalový klub MŠK Považská Bystrica s novým vybavením: Lopty pre mládež
6
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM