Filip Chudý Krimi

Nové skutočnosti o nehode v Považskom Podhradí: Jozef (28) má problém!

Muži zákona poskytli k dopravnej nehode v Považskom Podhradí nové skutočnosti. Aká bola jej príčina?

Ilustračný obrázok k článku Nové skutočnosti o nehode v Považskom Podhradí: Jozef (28) má problém!
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne

Ako sme vás už informovali, v piatok ráno došlo pri Považskom Podhradí k dopravnej nehode, vyjadrenie k nej poskytla už aj polícia. Podľa informácií od nej došlo v piatok ráno asi o 5:42 na ceste II/507 v blízkosti hotela Podhradie k dopravnej nehode pri ktorej asistoval alkohol.

„28-ročný Jozef z okresu Považská Bystrica riadil VW Golf po uvedenej ceste v smere jazdy od Bytče na Púchov. Na suchej vozovke, v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodil požitými alkoholickými nápojmi pred jazdou, z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, povahe a stavu vozovky a iným okolnostiam, ktoré mohol predvídať, s vozidlom zišiel z cesty vpravo, kde ľavou prednou časťou narazil do stromu,“ uviedla Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne.

Podľa jej slov po dopravnej nehode našiel Jozefa na mieste vodiča sedieť v bezvedomí svedok, ktorý okamžite privolal rýchlu lekársku pomoc. „Na mieste spolujazdca vpredu sa nachádzal 31-ročný Daniel z okresu Považská Bystrica. Pri dopravnej nehode došlo k zraneniu vodiča, ktorý utrpel zranenia s dobou liečby asi 4 týždne. Pri nehode sa taktiež zranil aj spolujazdec s predpokladanou dobou liečenia taktiež 4 týždne,“ doplnila Antalová.

Ako ďalej uviedla, vodiča policajti podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom a to 0,94 mg/l (1,96 promile). Pod vplyvom alkoholu bol aj spolujazdec (0,62 mg/l – 1,29 promile alkoholu). „Dopravnou nehodou vznikla na vozidle škoda odhadnutá na asi 7 000 €. V predmetnej veci už poverený príslušník Okresného dopraného inšpektorátu v Považská Bystrica začal trestné stíhanie a to vo veci prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Uvedená dopravná nehoda je naďalej v štádiu vyšetrovania,“ dodala policajná hovorkyňa.

Dopravná nehoda v Považskom Podhradí: Ako vyzerá auto?
3
Galéria
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Alarmujúca štatistika považských policajtov: Čísla, čo hovoria za všetko!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM