Filip Chudý Rôzne

Nové detské ihrisko plne k dispozícii: Mamičky a desiatky detí vyjadrujú spokojnosť

Slnečné dni priam nabádajú rodiny s malými deťmi, aby sa so svojimi ratolesťami vybrali von. A budú mať aj kde, pretože v blízkosti športovej haly vyrástlo nové detské ihrisko.

Ilustračný obrázok k článku Nové detské ihrisko plne k dispozícii: Mamičky a desiatky detí vyjadrujú spokojnosť
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Nové detské ihrisko v našom meste vyrástlo oproti športovej hale. Jeho realizáciu mal plne v réžii investor novej bytovky, ktorá v tejto lokalite v posledných mesiacoch pribudla. Spoločnosť mala výstavbu detského ihriska zakotvenú už aj v samotnom stavebnom povolení, dlhšie sa riešilo len jeho umiestnenie. Toto ihrisko vyrástlo hlavne vďaka iniciatíve mamičiek, ktoré sa obrátili na mesto, pričom to sa následne dohodlo s investorom bytovky.

Mamičkám chýbal taký priestor pre deti, ktorý po novom vyrástol, aj keď ešte na detskom ihrisku môže prísť k zmenám, pretože môžu pribudnúť nové hracie prvky. Tie súčasné sú vyrobené z agátového dreva, ktoré je veľmi odolné. „Zo strany väčšiny mladých ľudí sme počúvali požiadavky na takéto niečo, našli sa aj takí, ktorým úplne nevyhovuje, ale prevažná väčšina to vníma pozitívne a je za to, aby sa takéto veci na sídlisku robili,“ povedal poslanec za túto mestskú časť Igor Steiner.

„Sme spokojní, býva tu množstvo detí do 10 rokov a nemali sa kde hrať. Herné prvky tu boli ešte pôvodné od výstavby sídliska. Sme vďační a ďakujeme, určite to ihrisko bude plne využívané, len tu v blízkom okolí je 20 až 30 detí a to tu už sem začali chodiť aj ľudia zo vzdialenejších blokov sídliska, takže sa nám to ihrisko zíde,“ povedala jedna z mamičiek Jarmila Haladejová.

V celom meste je stále deficit moderných ihrísk. „Takéto požiadavky máme aj z iných mestských častí, postupne sa snažíme na ne reagovať, pričom úzko spolupracujeme s výbormi a poslancami. Na budúci rok sme pripravili podobný projekt pre miestnu časť Podvažie,“ vyslovil sa primátor Karol Janas.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Známe sídlisko v Považskej sa renovuje: Práce sa týkajú týchto častí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM