Rôzne

Nové detské ihrisko je plne k dispozícii: TOTO je suma za jeho hracie prvky

Slnečné jarné dni priam nabádajú rodiny s malými deťmi, aby sa so svojimi ratolesťami vybrali na prechádzku. V centre mesta nájdu rodičia už plne vybavené detské ihrisko, ktoré stálo nemálo peňazí.

Ilustračný obrázok k článku Nové detské ihrisko je plne k dispozícii: TOTO je suma za jeho hracie prvky
Zdroj: Dnes24.sk

Nové detské ihrisko v našom meste vyrástlo v priestore medzi Domanižankou a kinom Mier na pôvodnej zelenej ploche. Síce sa na ňom niektoré deti hrali už aj v minulých dňoch, ale až v utorok ho dali plne do prevádzky, keďže v ten deň na ňom namontovali posledné hracie prvky pre deti.

Hracie prvky za 15-tisíc eur

Dopadovou plochou je gumená dlažba, čiže rodičia sa nemusia báť, že v prípade pádu dieťaťa sa mu stane nejaký vážny úraz. Zo strany od Kina Mier je riešený oporný múrik, na oporných múrikoch budú umiestnené lavičky na sedenie. Ihrisko je vhodné pre viaceré vekové kategórie v rozhraní 3 až 10 rokov. „Vybudované budú tiež chodníky, ktoré ihrisko napoja na okolité pešie komunikácie z troch strán. Hracie prvky v celkovej sume 15 000 eur mesto získalo sponzorsky od spoločnosti, ktorá prevádzkuje miestnu tepláreň,“ povedala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Môže sa aj rozšíriť

Vďaka tomuto detskému ihrisku by sa malo oživiť centrum, pričom sa tiež bude uvažovať o jeho rozšírení, ak bude vo veľkom využívané. A že sa tak môže stať, to ukázal už utorok, keď sa na ňom hrali deti, hoci súčasne pracovníci ešte montovali posledné hracie prvky na ňom. Rodičov s deťmi tam stretnete počas dňa prakticky stále. Mladá mamička Elena nám povedala: „My sme sem chodili so synom aj v minulých dňoch, ale teraz, keď tu bude ešte viac vecí na hranie, to zrejme priláka ešte viac rodičov s deťmi, ale preto sa to vlastne asi aj robilo. Ihrisko je myslím na dobrom mieste, keďže ani obchody nie sú vôbec ďaleko.“

Môže vás zaujímať:

Rodičia budúcich prvákov pozor: Povinný zápis detí do škôl sa v našom meste blíži

Foto: ilustračné

Nové detské ihrisko v Považskej Bystrici
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM