Filip Chudý Samospráva Rôzne

Nová škôlka či múzeum v Považskej? Mesto odhalilo plány so známou budovou

Mesto Považská Bystrica je blízko k tomu, aby získalo do vlastníctva známu budovu. Čo sa s ňou plánuje?

Ilustračný obrázok k článku Nová škôlka či múzeum v Považskej? Mesto odhalilo plány so známou budovou
13
Galéria

V posledný májový deň sa konalo zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Považskej Bystrici. V rámci hospodárenia a nakladania s majetkom mesta najviac zaujalo to, že poslanci schválili zámenu pozemkov vo vlastníctve mesta pod cestami druhej a tretej triedy za majetok Trenčianskeho samosprávneho kraja. „Mesto týmto spôsobom bezodplatne získa park pred nemocnicou s poliklinikou a bývalú budovu strednej zdravotníckej školy,“ uviedla hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

O tejto výmene sa hovorilo už dlhšie, pričom sme nedávno písali aj o jej posune, no novinkou je to, že je do nej zahrnutá budova bývalej SZŠ, resp. v minulosti generálneho riaditeľstva Považských strojární. „Ešte to samozrejme bude musieť prejsť aj v júlovom Zastupiteľstve TSK, veríme však, že to pôjde rovnako hladko ako tu. My dáme TSK pozemky, ktoré sa nachádzajú pod krajskými komunikáciami. Aby mohol kraj čerpať na ne eurofondy a opraviť ich,“ vysvetlil primátor mesta Karol Janas, ktorý potvrdil, že park pred nemocnicou chcú revitalizovať a tiež v ňom vybudovať parkovacie miesta. Gro prác by však podľa jeho slov malo byť až v roku 2019.

„Získame tiež spomínanú štvorpodlažnú budova vo výbornom stave. V minulosti sa ju kraj viackrát pokúšal predať, ale neúspešne. My práve takúto budovu potrebujeme, chceme tam umiestniť riaditeľstvo MŠK, radi by sme tu vytvorili priestor pre mestské múzeum a dve poschodia by mohli slúžiť ako škôlka,“ povedal primátor.

Ako ďalej uviedol, súčasná škôlka, ktorá sa nachádza v Kolónii, je vo vlastníctve súkromníka, od ktorého si ju mesto prenajíma. No ten avizuje, že v najbližších rokoch ju bude chcieť zrušiť. „My tak máme dostatok času, aby sme zatiaľ zrevitalizovali tento priestor a mohli sem túto škôlku umiestniť. V Strojárenskej štvrti nie je vhodnejší priestor na škôlku, táto budova sa navyše nachádza v školskom areáli,“ dodal Janas.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Budova bývalej SZŠ Považská Bystrica: Má tam byť škôlka či múzeum
13
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM