Filip Chudý Iné športy

Nočný beh v Považskej s prekvapením: Dajte pozor na dopravné obmedzenia

Považskobystrickými nočnými ulicami sa budú preháňať bežci, ktorých čaká prekvapenie. Na ktorých miestach čakajú motoristov obmedzenia?

Ilustračný obrázok k článku Nočný beh v Považskej s prekvapením: Dajte pozor na dopravné obmedzenia
Zdroj: CoolTajneR

V sobotu 2. septembra sa Považská Bystrica môže tešiť na druhý nočný beh ulicami mesta. Podujatie VEREDA night run sa presunulo do centrálnej mestskej zóny pri fontáne. Tam o 19:00 bude štartovať detský večerný beh v dĺžke 1 km pre deti narodené v roku 2007 a mladšie. Následne o 20:30 sa muži, ženy a štafety vydajú na štart šesťkilometrovej trate, keď absolvujú dvakrát trojkilometrový okruh. Jeho atraktívnou súčasťou bude možnosť bežať po veľkej okružnej križovatke priamo pod diaľničnou estakádou.

„Tu sme pripravili pre bežcov aj prekvapenie, keď priamo v križovatke bude rytmická bubnová šou. Okrem cien pre troch najlepších v každej kategórii dostanú všetci bežci aj účastnícku medailu vyrobenú špeciálne k tomuto podujatiu, pričom sa to bude týkať aj tých najmenších, ktorí sa zúčastnia detského behu. Navyše všetky štartové čísla budú zaradené do žrebovania o dvojdňový pobyt v hoteli v Jánskej doline,“ povedal o lákadlách hlavný organizátor Peter Fapšo.

Online registrácia je spustená do štvrtka 31. augusta, a hoci prihlásiť sa bude dať aj na mieste štartu, organizátori vyzývajú ľudí, aby sa radšej registrovali vopred. Štartovné je stanovené na 10 eur, z čoho pôjde polovica na podporu talentovanej považskobystrickej džudistky Paulíny Čižmárovej a druhá je na uhradenie nákladov. Štartovné na detský beh sú 3 eurá.

Keďže trať pretekov povedie aj po cestných komunikáciách, Okresný dopravný inšpektorát v Považskej Bystrici upozorňuje motoristickú verejnosť, že v sobotu v čase od 19:45 do 22:00 bude v našom meste úplná uzávierka miestnej komunikácie na Hviezdoslavovej ulici (od Okružnej ul. po okružnú križovatku pod diaľnicou D1) a čiastočná uzávierka priamo na danej okružnej križovatke. Pôjde o dopravné obmedzenie vnútorného jazdného pruhu tejto dvojpruhovej križovatky.

V rámci úplnej uzávierky Hviezdoslavovej ul. bude doprava vedená po obchádzkových trasách v miestnej časti sídliska Stred a po cestách II/517 (M. R. Štefánika ul.) a I/61 (Štúrova ul.). „Pri čiastočnom dopravnom obmedzení okružnej križovatky pod diaľnicou D1 na ceste II/517, bude táto križovatka počas konania podujatia prejazdná v polovičnom jazdnom profile vonkajšieho jazdného pruhu, pričom na riadení cestnej premávky v tomto úseku sa budú spolupodieľať aj policajti Okresného dopravného inšpektorátu. Dopravné obmedzenia budú vyznačené dopravnými značkami a dopravnými zariadeniami,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová s tým, že považskobystrickí dopravní policajti žiadajú motoristickú verejnosť, aby pri prejazde uvedených úsekov pozemných komunikácií dbali o zvýšenú opatrnosť, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali dočasné dopravné značenie a rešpektovali pokyny dopravu riadiacich policajných príslušníkov, ako aj osôb určených organizátorom podujatia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čanom sa nevyhli problémy: U koho vidí Straka nárast formy? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM