Rôzne

Nikto nechce šéfovať považskobystrickému súdu? Pokus číslo tri

Okresný súd v Považskej Bystrici stále čaká na meno svojho nového predsedu. Vyjde tretí pokus?

Ilustračný obrázok k článku Nikto nechce šéfovať považskobystrickému súdu? Pokus číslo tri
Zdroj: Dnes24.sk

Okresný súd v Považskej Bystrici stále nepozná meno svojho nového predsedu. Jeho dlhoročnú predsedníčku Helenu Loduhovú odvolal z funkcie už bývalý minister spravodlivosti SR Gábor Gál 28. januára. Ako už skôr informovala hovorkyňa rezortu spravodlivosti Zuzana Drobová, dôvodom odvolania Loduhovej z funkcie bolo manažérske zlyhanie pri finalizácii kúpy budovy pre OS Považská Bystrica a následne aj pri príprave presťahovania súdu do novej budovy.

Prvé a druhé

Ako je známe, súd sa počas februára presťahoval do novej budovy na Školskej ulici, ktorá bola koncom minulého roka kúpená za 4 284 440,78 eur. Exminister novú budovu slávnostne otvoril 25. februára, pričom vtedy vyzdvihol jeho podpredsedu Róberta Jankovského, ako rýchlo zvládol zorganizovať presťahovanie súdu.

Práve Jankovský bol podľa zverejnených údajov na stránke Ministerstva spravodlivosti SR jediným prihláseným kandidátom na predsedu počas prvého výberového konania. Gál však 11. februára vyhlásil nové výberové konanie na predsedu OS v Považskej Bystrici. Jankovský svoje vzdanie sa počas otvorenie súdu médiám vysvetlil osobnými dôvodmi. Ani druhé výberové konanie však nebolo úspešné.

Pokus číslo tri

Alexandra Szakálová z tlačového oddelenia MS SR uviedla, že „prvé výberové konanie sa neuskutočnilo z dôvodu späťvzatia žiadosti a do druhého výberového konanie sa napokon nikto neprihlásil. V dôsledku toho bolo vyhlásené napokon tretie.“

To na konci svojho funkčného obdobia (19. marca) podpísal ešte Gál, pričom žiadosti o zaradenie do výberového konania majú záujemcovia predložiť do 17. apríla.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Z otvorenia nových priestorov súdu.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM