Filip Chudý Šport Iné športy

Nikoleta Trníková tromfom slovenskej výpravy na MS: Na vrchol sezóny sa teší

Slovensko bude na MS v krátkom bazéne v SAE reprezentovať 10 plavcov. Medzi nimi je aj Považskobystričanka Nikoleta Trníková.

Ilustračný obrázok k článku Nikoleta Trníková tromfom slovenskej výpravy na MS: Na vrchol sezóny sa teší
8
Galéria

Slovenská plavecká reprezentácia sa v pondelok presunula z Viedne do Abú Zabí, kde ju od štvrtka 16. decembra čakajú majstrovstvá sveta v krátkom bazéne. Slovensko bude reprezentovať desať plavcov, medzi mužmi Richard Nagy, Tomáš Klobučník, Matej Duša a Adam Halas a medzi ženami Andrea Podmaníková, Nikoleta Trníková, Tamara Potocká, Sabína Kupčová, Zora Ripová a Lillian Slušná.

To najlepšie

„V podstate na MS ide to najlepšie, čo momentálne na Slovensku máme. Osobne budem spokojný, keď si všetci nominovaní plavci zaplávajú osobné rekordy, čo vo väčšine prípadov znamená slovenský rekord a zostanú zdraví,“ povedal pre web SPF reprezentačný a tiež považskobystrický tréner Karel Procházka.

„Podľa posledných plaveckých pretekov pred šampionátom by sa najlepšie mohla umiestniť jedna z dvojice Andrea Podmaníková, Nikoleta Trníková,“ doplnil.

Športové správy

Druhý vrchol

„MS sú mojím druhým vrcholom tejto sezóny, na ktorý sa veľmi teším. Verím a dúfam, že dokážem ešte posunúť moje výkony vyššie ako na ME v Kazani a obsadiť čo najkvalitnejšie umiestnenia,“ uviedla Trníková.

Členka Považskobystrického plaveckého oddielu je prihlásená na tri disciplíny – 400 a 200 m polohové preteky a 200 m prsia. Na dlhej polohovke zaplávala na nedávnom európskom šampionáte slovenský rekord 4:37,69 min, pričom jej len tesne ušlo finále. Na 200 m prsia ide s časom 2:23,04 min (národný rekord Andrey Podmaníkovej má hodnotu 2:22,38 min). Na 200 m polohové preteky zaplávala čas 2:11,41 min (rekord Martiny Moravcovej je 2:08,55 min).

Správy z Považia

Úspechom postup

Ambície Slovákov vedených trénermi Karelom Procházkom, Vladimírom Železníkom a Karolom Púzserom nie sú vysoké. Veľkým úspechom by bol každý postup do semifinále z rozplavieb.

„Aby sme sa vyhli sklamaniam, je treba si zadávať reálne ciele a mať primerané očakávania. Čo sa týka týchto konkrétnych MS, vychádzam z momentálnych redukovaných svetových tabuliek, v ktorých náš najlepší plavec figuruje na 30. mieste. Finále a, bohužiaľ, ani semifinále nevidím ako reálne. O to väčšiu radosť mi urobí každé prekvapenie v podobe postupu,“ povedala generálna sekretárka SPF Ivana Langeová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM