Rôzne

Nezmeškajte termín: Stredné školy v Trenčianskom kraji majú 500 voľných miest

Už len posledné dni zostávajú na to, aby ste mohli prihlásiť deti na krajské stredné školy. Ako je to s prihláškami?

Ilustračný obrázok k článku Nezmeškajte termín: Stredné školy v Trenčianskom kraji majú 500 voľných miest
Zdroj: TASR

Na stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa prihlásilo 3155 žiakov, ďalších 500 miest je neobsadených. Podať si prihlášku v rámci druhého kola je možné do piatka 19. júna.

Zrušili prijímacie skúšky

Ako informovala vedúca oddelenia školstva, kultúry, mládeže a športu Úradu TSK Eva Žernovičová, prijímacie pohovory na školský rok 2020/2021 ovplyvnila mimoriadna situácia spôsobená ochorením COVID-19. Ministerstvo školstva preto zrušilo prijímacie skúšky na stredné školy, do úvahy sa brali len známky zo základných škôl a umiestnenia v súťažiach a olympiádach.

Riaditeľom stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) prišlo 7441 prihlášok. Každý žiak základnej školy si mohol podať dve prihlášky na strednú školu a dve na školy, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych schopností a zručností.

500 voľných miest

„Potvrdiť zápis mohol uchádzač iba na jednu strednú školu. K 5. júnu tak spravilo 3155 uchádzačov, pričom na školách vzniklo 500 voľných miest. Odvolacie konanie na nenaplnený počet miest na školách bolo do 15. júna 2020. V prípade, že aj po tomto dátume má škola nenaplnený počet, vyhlási riaditeľ školy druhé kolo prijímacích skúšok,“ ozrejmila vedúca oddelenia.

Ako ďalej uviedla, informácie o tom, či sa na jednotlivých školách uskutoční druhé kolo prijímacích skúšok i o voľných miestach v konkrétnych odboroch, sú zverejnené na webových sídlach. „Uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého dieťaťa môže podať prihlášku do druhého kola najneskôr do 19. júna 2020,“ povedala Žernovičová s tým, že prezenčnou formou prebiehali iba talentové skúšky na Strednej športovej škole v Trenčíne.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

FOTO: Prijímacie skúšky na Hokejovú akadémiu v Trenčíne
10
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM