Filip Chudý Rôzne

Nemocnica s poliklinikou Považská Bystrica hľadá riaditeľa: Aký ponúkajú plat?

Považskobystrická nemocnica bude mať nového riaditeľa, ktorého meno by mala spoznať v najbližších týždňoch. Prečo vyhlásili výberové konanie?

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica s poliklinikou Považská Bystrica hľadá riaditeľa: Aký ponúkajú plat?
Zdroj: Dnes24.sk

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vyhlásil v októbri výberové konanie na obsadenie postu riaditeľa Nemocnice s poliklinikou (NsP) Považská Bystrica. Rovnako tak urobil aj pri bojnickej a myjavskej nemocnici, ktorých je tiež zriaďovateľom. „TSK vyhlásil výberové konanie na obsadenie pracovných pozícií riaditeľov nemocníc v nadväznosti na schválenie dodatkov k zriaďovacím listinám, ktorými sa zriaďujú dozorné orgány nemocníc. Tie sú jednou z podmienok pre zapojenie sa nemocníc do procesu oddlženia,“ zdôvodnila Veronika Rezáková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.

Predchádzajúci riaditeľ považskobystrickej nemocnice Peter Rendek skončil vo funkcii riaditeľa k 1. septembru 2016 na vlastnú žiadosť. Predseda TSK Jaroslav Baška následne poveril od 2. septembra 2016 riadením nemocnice Igora Steinera, dovtedajšieho námestníka NsP Považská Bystrica. Tak o tom vtedy TSK informoval. Teraz trenčianska župa hľadá nového riaditeľa, ktorý bude mať podľa informácie na stránke TSK osobný plat 2500 eur. Uchádzač podľa zverejnených predpokladov nemusí mať len požadované zdravotnícke vzdelanie, ale môže mať aj ekonomické.

„Ja sa do výberového konania na riaditeľa prihlásim. Zatiaľ neviem o žiadnych protikandidátoch. Ale pokiaľ budú, nech sa páči. Čím viac, tým lepšie,“ povedal nám Igor Steiner, ktorý je poverený riadením považskobystrickej nemocnice.

Doručenie obálok s prihláškami je do 26. októbra. „Výber bude následne prebiehať viacstupňovo. Zadefinujeme si župnú výberovú komisiu, ktorá prejde prihlášky a odporučí ľudí. Potom bude druhé kolo na komisii sociálnej pomoci a zdravotníctva. A na úplnom konci rozhodne Zastupiteľstvo TSK. Kedy nastúpia noví riaditelia do funkcií, to ešte uvidíme. Záleží, ako to celé pôjde, kto sa všetko prihlási, či budú kandidáti spĺňať naše podmienky a pod. Ale chceli by sme, aby celý proces prebehol ešte tento rok a od 1. januára 2019 boli menovaní noví riaditelia našich troch nemocníc,“ uviedol Baška.

Všetci traja súčasní riaditelia nemocníc sú doteraz poverení riadením a neprešli výberovým konaním. „Úspešní uchádzači budú menovaní Zastupiteľstvom TSK a dostanú mandát od poslancov na dobu neurčitú. Riaditeľov nemocníc v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK menuje a odvoláva zastupiteľstvo. Jednou z pôsobností dozorného orgánu, v ktorom majú zastúpenie aj poslanci Zastupiteľstva TSK, je predloženie návrhu zriaďovateľovi na odvolanie riaditeľa nemocnice,“ ozrejmila Rezáková. Zriadením dozorných orgánov v nemocniciach sa podľa nej vytvoril ďalší kontrolný nástroj zriaďovateľa, ktorý bude dohliadať priamo na výkon pôsobností riaditeľov nemocníc.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM