Filip Chudý Rôzne

Návod, ako sa bezpečne zbaviť vianočných stromčekov: V Považskej je to takto

Pokiaľ už rušíte vianočnú výzdobu na čele so stromčekom, potom si pozrite, ako sa ho môžete v našom meste ľahko zbaviť.

Ilustračný obrázok k článku Návod, ako sa bezpečne zbaviť vianočných stromčekov: V Považskej je to takto
Zdroj: TASR

Vianočné sviatky sú za nami. Ak ste počas nich mali živý stromček, pričom neviete, ako sa ho teraz bezpečne zbaviť, je tu pre vás táto možnosť. „Zber stromčekov, ktoré už splnili svoje vianočné poslanie bude zabezpečovať spoločnosť Megawaste Slovakia. Zber sa bude vykonávať každý pondelok v termíne od 7.januára do 28. februára,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

„Chceme požiadať obyvateľov nášho mesta, aby stromčeky, ktoré musia byť kompletne zbavené ozdôb, vykladali na viditeľné miesto k nádobám na komunálny odpad, a to najskôr v nedeľu ráno, aby nedochádzalo k nadmernému znečisťovaniu týchto priestorov,“ povedala považskobystrická hovorkyňa.

V prípade, že občania tento termín nestihnú, použitý vianočný stromček môžu podľa jej slov odviezť na zberný dvor v lokalite Zámostie (to je od októbra na novom mieste v blízkosti Humy) alebo môžu využiť aj zberné miesta v Orlovom, na Dedovci, v Milochove a v Považskej Teplej. „V prípade potreby bližších informácií môžu občania kontaktovať pracovníkov MsÚ na tel. čísle 43 05 324 alebo pracovníkov spoločnosti Megawaste Slovakia na tel. čísle 43 21 007,“ doplnila hovorkyňa.

Podľa jej vyjadrenia sa tieto stromčeky budú sústreďovať v areáli spoločnosti Mestské lesy Považská Bystrica, kde budú následne zoštiepkované. A takto získaný materiál sa ekologicky využije ako palivo alebo hnojivo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM