Iné športy

Naše mesto počas kľúčového zápasu hokejistov: Takto to vyzeralo v podnikoch, FOTO

Slovenská hokejová reprezentácia hrala svoj kľúčový zápas o postup do štvrťfinále proti USA v pracovnom čase. My sme preto boli zistiť, ako Považskobystričania žili týmto športovým sviatkom.

Ilustračný obrázok k článku Naše mesto počas kľúčového zápasu hokejistov: Takto to vyzeralo v podnikoch, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročný rozpis zápasov slovenských hokejistov na MS bol pre priaznivcov pomerne priaznivý. Väčšina stretnutí sa totiž odohrala cez víkendy a dva zápasy v poobedných hodinách, keď už žiaci nie sú v škole a väčšine pracujúcich tiež skončila denná šichta. Prvých šesť duelov tak mohli v pokoji sledovať aj z domáceho pohodlia. A hoci im veľa radosti nepriniesli, turnaj dal slovenským reprezentantom ešte jednu šancu. No kľúčový zápas proti USA sa hral v pomerne nepriaznivom čase od 11:15. My sme sa boli preto pozrieť v centre mesta, ako to tam týmto zápasom žilo.

Centrum mesta hokej nezaujímal

Ak si niekto myslel, že tento duel zmení atmosféru v meste, potom zostal sklamaný. Považská Bystrica si žila naďalej pokojným životom. „Ja ani neviem, že naši hokejisti hrajú teraz nejaký zápas, mňa hokej vôbec nezaujíma,“ povedala nám Petra (35), ktorá kráčala centrom meste, pričom práve sa hrala druhá tretina zápasu. „Vieme o tom, že sa hrá hokej, ale musíme pracovať, to nás zaujíma teraz viac,“ vyjadrili sa nám zas mladí pouliční predavači telekomunikačných služieb, ktorí dnes oslovovali Považskobystričanov pri podchode vedľa Ščokina.

A keďže nikde v centre mesta o veľkoplošnej obrazovke ani chýru ani slychu, museli tí, čo chceli pozerať hokej zamieriť do podnikov. Veľa ľudí sledovalo tieto MS na terase baru vedľa Úradu práce, ale tentoraz bola terasa zatvorená, preto sa zopár skalných tiesnilo aspoň vnútri. V Troch vežiach boli otvorené dve kaviarne, tá od Domanižanky hokej neponúkala a paradoxne bola plná.

„Mne vôbec nevadí, že hokej nevidím a nedávajú ho tu. Radšej si posedím takto v pokoji pri káve, porozprávame sa a nikto mi tu nehučí,“ povedal nám Juraj (29). Druhá kaviareň od pešej zóny hokej dávala, ale bola výrazne prázdnejšia a väčšina ľudí v nej ani zápas nesledovala.

V jednom bare to predsa trochu žilo

Človek by si myslel, že Považskú Bystricu rozhodujúci zápas našich hokejistov ani nezaujíma. No trochu toto vnímanie zmenila návšteva baru v Kine Mier, ktorý hokej ponúkal na veľkom plátne. A hoci nebolo ani zďaleka „vypredané,“ tu ste sa už dočkali aspoň klasických fanúšikovských reakcií na akcie našich hokejistov a výrokov komentárov. „To je neskutočné, ako si nás tú Američania točia,“ vykríkol na celý bar pán v obleku. „Ten komentátor je asi špecialista, keď podľa televízneho záberu vie povedať, že Viedenský má asi problém s meniskom…,“ vyriekla skupina zo zadnej časti baru.

No aj tu nebola atmosféra, aká bývala v našom meste v slávnych rokoch, keď naši hokejisti hrali o cenné kovy. Najlepšie to asi demonštruje niekoľko reakcií. Pán, ktorý väčšinu zápasu riešil biznis, išiel na toaletu práve v momente, keď sme hrali v poslednej minúte power-play a mohli gólom zmeniť dejiny turnaja. Alebo ženy priamo pod obrazovkou ani brvou nepohli, hoci sme práve dostali gól na 1:2. No a tiež poklesnú náladu demonštruje to, že väčšina ľudí opustila podnik po konci riadneho hracieho času, čiže ani víťazný gól v predĺžení nevidela.

Tohtoročné MS v hokeji Považskobystričanov teda nechytili veľmi za srdce, uvidíme, čo s nimi spraví druhá veľká športová akcia v tomto roku. Futbalové Euro totiž začína už o necelý mesiac, prvý krát v histórii aj so Slovenskom.

Môže vás zaujímať:

Na MS máme dvoch hráčov: Považskobystričania by mali patriť medzi opory Slovenska! FOTO

Foto: ilustračné

Zápas MS USA - Slovensko: Atmosféra v považskobystrických podnikoch
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM