Filip Chudý Rôzne

Naše mesto ocenilo 15 osobností: Za toto sa im dostalo uznania, FOTO

Vrcholom tohtoročných považskobystrických slávností bolo udeľovanie ocenení tým, čo sa starali o dobré meno Považskej Bystrice, resp. prispeli k jej rastu. Komu všetkému sa dostalo pocty?

Ilustračný obrázok k článku Naše mesto ocenilo 15 osobností: Za toto sa im dostalo uznania, FOTO
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Vrcholom mestských slávností každoročne býva slávnostné oceňovanie osobností, ktoré mesto preslávili v rámci okresu, celoslovensky či dokonca v zahraničí a to napríklad v oblasti kultúry či športu, prípadne sa zaslúžili o rozvoj mesta iným spôsobom.

Akúsi hlavnú cenu, ktorú na osobitnom sedení schvaľovalo aj mestské zastupiteľstvo, udelili nášmu rodákovi Jánovi Kronerovi. Ide o verejné ocenenie Cena mesta Považská Bystrica pre rok 2016 pri príležitosti životného jubilea, za jeho osobný prínos v oblasti slovenskej divadelnej a filmovej hereckej tvorby a za šírenie dobrého mena mesta Považská Bystrica na Slovensku i v zahraničí. „Cenu mesta Považská Bystrica si Ján Kroner po vzájomnej dohode osobne prevzal z rúk primátora mesta v osobitom termíne na pôde mestského úradu,“ prezradila nám hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Zoznam ďalších ocenených

  • Ing. Vladimírovi Podoliakovi udelil primátor mesta verejné ocenenie Cenu primátora mesta Považská Bystrica pre rok 2016 za osobný prínos v oblasti hospodárskeho a ekonomického rozvoja mesta Považská Bystrica, ako aj za výraznú podporu spoločenského a kultúrneho života v meste a za dlhoročnú aktívnu podporu športovej a vzdelávacej činnosti mládeže.
  • Rudolfovi Mišovcovi udelil primátor mesta verejné ocenenie Cenu primátora mesta Považská Bystrica pre rok 2016 pri príležitosti jeho životného jubilea, za osobný prínos v oblasti stavebného priemyslu a zamestnanosti v meste Považská Bystrica, ako aj za šírenie dobrého mena mesta Považská Bystrica v regióne a na Slovensku a za podporu spoločenského, kultúrneho a športového života v meste.
  • Ing. Michalovi Jurdíkovi udelil primátor mesta Verejné uznanie mesta Považská Bystrica za zásluhy pre rok 2016 pri príležitosti jeho životného jubilea za osobný prínos pre zvyšovanie požiarnej bezpečnosti občanov mesta Považská Bystrica, ako aj dlhoročnú záslužnú prácu a pomoc dobrovoľníckym hasičským zborom pôsobiacim na území nášho mesta.
  • PhDr. Ľubici Juríčkovej udelil primátor mesta Verejné uznanie mesta Považská Bystrica za zásluhy pre rok 2016 za dlhoročnú záslužnú pedagogickú prácu s mládežou nášho mesta a širšieho regiónu, ako aj za aktívnu prácu v ďalších oblastiach spoločenského života mesta Považská Bystrica.
  • Dychovému orchestru Základnej umeleckej školy v Považskej Bystrici udelil primátor mesta Verejné uznanie mesta Považská Bystrica za zásluhy pre rok 2016 pri príležitosti 40. výročia vzniku za trvalú vysokú umeleckú a interpretačnú úroveň a šírenie dobrého mena mesta Považská Bystrica doma a vo svete. Ocenenie z rúk primátora mesta prevezme umelecký vedúci DO – Mgr. art. Michal Bróska.
  • Ing. Dušanovi Kolekovi udelil primátor mesta Verejné uznanie mesta Považská Bystrica za zásluhy pre rok 2016 pri príležitosti životného jubilea za osobný prínos a dlhoročnú prácu pre rozvoj mesta Považská Bystrica, ako aj podporu športu a spoločenského života v meste.
  • MUDr. Ľudmile Kudlovej udelil primátor mesta Verejné uznanie mesta Považská Bystrica za zásluhy pre rok 2016 pri príležitosti jej životného jubilea za celoživotnú prácu v zdravotníctve a osobitný prínos pre rozvoj odboru oftalmológia v prospech obyvateľov mesta Považská Bystrica a jeho širokého okolia.
  • Antonovi Miškechovi udelil primátor mesta Verejné uznanie mesta Považská Bystrica za zásluhy pre rok 2016 za celoživotnú činnosť v odbore komplexného riešenia výstavby a rekonštrukcie technologických celkov, inžinierskych sietí, rodinných domov a bytových jednotiek v meste Považská Bystrica a v širšom regióne, ako aj za podporu športu, kultúry a spoločenského života v meste.
  • Folklórnemu súboru Bystričan udelil primátor mesta Verejné uznanie mesta Považská Bystrica za zásluhy pre rok 2016 pri príležitosti pri príležitosti 30. výročia vzniku folklórneho súboru za významný prínos v oblasti kultúrneho rozvoja mesta, za zachovanie a rozvoj folklóru pre budúce generácie, ako aj za šírenie dobrého mena mesta a regiónu doma i v zahraničí. Ocenenie z rúk primátora mesta prevezme umelecký vedúci folklórneho súboru – pán Miloš Ježík.
  • Anne Šprochovej udelil primátor mesta Verejné uznanie mesta Považská Bystrica za zásluhy pre rok 2016 pri príležitosti jej životného jubilea za celoživotnú záslužnú pedagogickú prácu pri výchove a vzdelávaní detí a mládeže základných škôl v meste Považská Bystrica.
  • Zdenovi Metzkerovi udelil primátor mesta Verejné uznanie mesta Považská Bystrica za zásluhy pre rok 2016 pri príležitosti jeho životného jubilea za dlhoročnú záslužnú prácu pri dokumentovaní histórie výroby motocyklov v Považskej Bystrici, za zachovanie a aktívne propagovanie kultúrneho technického dedičstva a šírenie dobrého mena mesta Považská Bystrica.
  • Matilde Danižovej udelil primátor mesta Verejné uznanie mesta Považská Bystrica za zásluhy pre rok 2016, pri príležitosti jej životného jubilea za dlhoročnú aktívnu prácu v niekoľkých spoločenských organizáciách a občianskych združeniach pôsobiacich na území nášho mesta Považská Bystrica.
  • Hudobnej skupine BONITA udelil primátor mesta Verejné uznanie mesta Považská Bystrica za zásluhy pre rok 2016 za prínos v oblasti rozvoja hudby a kultúrneho života mesta, ako aj za šírenie dobrého mena mesta Považská Bystrica doma i v zahraničí. Ocenenie z rúk primátora mesta prevezme umelecký vedúci hudobnej skupiny a jej kapelník – pán Viliam Tvrdý.
  • Ivanovi Sikoraiovi udelil primátor mesta verejné ocenenie mesta Považská Bystrica – Čin roka za rok 2016, za nezištnú dobrovoľnícku prácu pri čistení verejných priestranstiev a vodných tokov na území mesta Považská Bystrica, ako aj aktívnu činnosť vo viacerých občianskych združeniach pôsobiacich na území mesta Považská Bystrica.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Cenu Čin roka získal Ivan Sikorai: Primátorovi povedal zvláštne slová

Foto: ilustračné

Oceňovanie v Považskej Bystrici: Tváre miestnych osobností
5
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM