Iné športy

Naše mažoretky žali medaily: Kvalifikovali sa na majstrovstvá Európy!

Považskobystrický súbor mažoretiek BONA sa cez víkend predstavil na Majstrovstvách Slovenska v Malackách. No a domov priviezli naše dievčatá celú kopu medailí, pričom sa kvalifikovali aj na európsky šampionát.

Ilustračný obrázok k článku Naše mažoretky žali medaily: Kvalifikovali sa na majstrovstvá Európy!
Zdroj: Mažoretky BONA

Tohtoročné Majstrovstvá Slovenska v mažoretkovom športe hostili Malacky. Jeden úspech za druhým na nich dosiahli mažoretky zo súboru BONA, ktoré sa vrátili do Považskej Bystrice s dvojciferným počtom medailí a kopou miesteniek na ME.

Trénerkami sú odchovankyne

Ako súbor BONA vlastne funguje? „Ja som vedúca a zároveň choreografka súboru. No mám dievčatá, naše odchovankyne, ktoré mi pomáhajú ako trénerky. Je to Romanka Miklošová, Romanka Podmaníková, Ľubka Mirová, Jarka Hrnčíková, Klárka Michaldová, Nikoletka Kresáňoná, čo sú študentky, ktoré tá práca baví. Súbor máme rozdelený na štyri vekové kategórie. Od troch rokov sú deti, od šiestich kadetky, od dvanástich juniorky a od pätnásť rokov seniorky,“ povedala nám Elena Martinková, ktorá je zároveň aj prezidentkou Asociácie mažoretkového športu na Slovensku (AMaS).

Bez rodičov by to nešlo

„A hoci základ sú deti a trénerky, určite by to nešlo ani bez rodičov, ktorí mi neskutočne pomáhajú so všetkým, od kostýmov, cez líčenie až po organizáciu. My máme dokonca aj takú raritu, ktorú nazývame BONA mama. Proste ako mamy si nacvičujeme choreografiu a budeme s ňou súťažiť už teraz v máji v Bratislave,“ vyjadrila sa Elena Martinková.

109 dalmatíncov

Vedúcej súboru k nej narodeninám gratuloval na majstrovstvách Slovenska celá BONA. „Narodeniny som mala v piatok, keď sa Majstrovstvá Slovenska len začínali, no a dievčatá ma prekvapili. My sme v súbore ako jedna rodina. Originál mám len jednu dcéru, ale v skutočnosti mám akoby 109 detí. Keď už ideme na nejakú súťaž, tak nám hovoria, že ide BONA a 109 dalmatíncov,“ prezradila nám Martinková.

Spokojnosť s výsledkami

No a ďalším darčekom boli pre Elenu Martinkovú aj samotné výsledky na národnom šampionáte: „Každý rok sa niečo podarí a tiež nepodarí. Tento rok sa nám toho podarilo veľa a som na dievčatá pyšná. Prezentovali sa najlepšie, ako vedeli. Síce sme už mali roky, ktoré boli možno úspešnejšie, ale tento rok sme mali viac súťažných formácií a som nadmieru spokojná.“

Nominácia na ME

Z národného šampionátu sa dalo kvalifikovať aj ten európsky, v čom sa tiež našim dievčatám darilo. „Ešte nie sú nominácie úplne hotové, ale prvé štyri miesta zo všetkých súťažných formácií automaticky postupujú na ME, ktoré budú tento rok v júli u nás Púchove. No a odtiaľ sa dá postúpiť až na MS, ktoré budú v chorvátskom Poreči,“ povedala nám prezidentka AMaS-u.

Úspechy súboru BONA na slovenskom šampionáte

Kategória deti:

  • Sólo: 2. miesto (Karolínka Kalinayová)

Kategória kadet:

  • Sólo: 2. miesto (Vaneska Hrebičíková)
  • Trio: 3. miesto
  • Mini: 2. miesto

Kategória junior:

  • Sólo: 3. miesto (Aďka Juríčková)
  • Trio: 1. miesto
  • Mini: 1. miesto

Kategória senior:

  • Sólo: 4. miesto (Nika Kresáňová)
  • Trio: 2. miesto
  • Mini: 2. miesto

Kategória skupiny

  • Kadet: 2. miesto
  • Junior: 1. miesto
  • Senior: 1. miesto

Môže vás zaujímať:

Považskobystrický pohár v diskotancoch 2016: Hip-hop patril našim tanečníkom

Ako sa rodí na Slovensku? Mamičky môžu opäť známkovať pôrodnice!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM