Filip Chudý Rôzne

Nápad dobrovoľníka Ivana (29) sa ujal: Ďalšie detské ihriská v Považskej budú obohatené

Myšlienka jedného človeka, ktorý ju aj s pomocou iných zrealizoval na Lánoch, aplikujú v našom meste aj inde. Považskobystrické detské ihriská čaká príjemná zmena, pretože na päť z nich pribudne zaujímavá možnosť krátenia voľného času.

Ilustračný obrázok k článku Nápad dobrovoľníka Ivana (29) sa ujal: Ďalšie detské ihriská v Považskej budú obohatené
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno známy dobrovoľník Ivan Sikorai vybudoval knižnú búdku v parku na Lánoch, no a zdá sa, že jeho nápad sa ujal. Na ďalších detských ihriskách v Považskej Bystrici totiž pribudne päť knižných búdok. Vyrobiť ich nechá Združenie lokálpatriotov vďaka grantu Nadácie Poštovej banky prostredníctvom projektu Nápad pre tri generácie. Ako informovala Jana Veličová zo Združenia lokálpatriotov Považskej Bystrice knižné búdky vyrobia žiaci zo Strednej odbornej školy v Považskej Bystrici a dobrovoľníci ich pomaľujú rozprávkovými motívmi. Knižné búdky budú obsahovať knihy pre dospelých, časopisy pre mamičky a babičky a detské rozprávkové knihy.

„O dopĺňanie knižného fondu sa bude pravidelne starať Považská knižnica, Združenie lokálpatriotov a samotní občania mesta. Súčasťou krstu každej novej knižnej búdky bude kultúrny program a čítanie z vybranej knihy pracovníčkami knižnice a členmi združenia, bábkové divadlo a tvorivé dielne,“ priblížila Veličová s tým, že výška grantu od Nadácie Poštovej banky bola 1700 eur.

Počet knižných búdok v meste sa môže podľa nej ešte zvýšiť. O získaní ďalšieho finančného bonusu vo výške 500 eur za TOP projekt môže rozhodnúť hlasovaním verejnosť na webovej stránke pre3generacie.sk. „Hlasovanie sa končí 11. júla, ak by sme uspeli, pribudnú knižné búdky na ďalších dvoch detských ihriskách,“ doplnila Veličová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Ivan (29) z Považskej spravil niečo, čo sa už dnes nevidí a všetci sa tešia: Najkrajšia reakcia detí! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM