Filip Chudý Kultúra

Nalaďte sa vianočnú strunu: V Považskej pripravených viacero koncertov a nielen to

Nový pracovný týždeň v Považskej Bystrici prináša so sebou aj nové možností zábavy. Kde si môžeme spríjemniť voľný čas?

Ilustračný obrázok k článku Nalaďte sa vianočnú strunu: V Považskej pripravených viacero koncertov a nielen to
Zdroj: TASR

Osamelí bežci ideme ďalej

9. decembra o 18:30, kino Mier

Film rozpráva príbeh básnickej skupiny Osamelí bežci, ktorá vznikla v roku 1963 a existuje dodnes. No predovšetkým je o veľkom priateľstve medzi jej členmi – Ivanom Laučíkom, Petrom Repkom a Ivanom Štrpkom. Ich osudy a životné peripetie boli rôzne. Slovenský dokument.

Vianoce u nás

10. decembra o 16:00, Považské osvetové stredisko

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pozýva na program Vianočné zvyky a tradície v podaní FSk Podžiaran a DFSk Podžiaranček z Papradna. POS sídli v budove priemyslovky.

Vianočné vystúpenia

10. decembra o 17:30, ZUŠ IWK

Ateliér Milana Sládka na Základnej umeleckej školy Imra Weinera Kráľa bude dejiskom predstavenia žiakov literárno-dramatického odboru. V programe sú viaceré vystúpenia.

Stretnutie mamičiek

11. decembra o 9:00, KC Cooltajner

Pravidelné stretnutia slúžia na vzájomnú podporu, poradenstvo v dojčení, nosení detí, starostlivosť o rodinu. Ideálny priestor na hľadanie nových priateľstiev a spriaznených duší.

Koledu vám nesieme

11. decembra o 17:00, ZŠ SNP

Základná škola SNP tiež pripravila svoj vianočný koncert. Koledy a piesne bude spievať FS Manínec z Podmanína.

V korunách stromov

11. decembra o 17:00, ZUŠ IWK

Ateliér Milana Sládka na Základnej umeleckej školy Imra Weinera Kráľa privíta aj vystúpenie žiakov tanečného odboru.

Hádzaná: Zápasy Považskej Bystrice

11. a 14. novembra o 18:00, športová hala

Považskobystrických hádzanárov čaká náročný týždeň. V stredu privítajú vo štvrťfinále Slovenského pohára Košice, v sobotu v rámci extraligy Bratislavu.

Vianočný koncert

12. decembra o 16:30, kino Mier

Základná umelecká škola – hudobný odbor Považská Bystrica pripravila svoj vianočný koncert.

Energy Latino Dance s Martou v Cooltajneri

12. decembra o 18:00, KC Cooltajner

Každý štvrtok o 18:00 sa na vás v KC Cooltajner teší Marta Majerčík so svojim Energy Latino Dance, ktoré vás aj v sychravých jesenných dňoch určite zahrejú.

Hokej: Považská Bystrica – Trnava

13. decembra o 18:00, zimný štadión

Považskobystrickí hokejisti bojujú o play-off, preto potrebujú každý bod. V súboji proti Trnave ich čaká dôležitý duel.

Rozsvietenie stromčeka

13. decembra o 18:00, pred KD Praznov

Stretnutie s Mikulášom a rozsvietenie vianočného stromčeka, to je program na piatok pre Praznov.

Čierne Vianoce

13. decembra o 18:30, kino Mier

Úchylný zabijak si vybral vianočné prázdniny ako ideálne obdobie pre vraždenie vysokoškolských študentiek. Avšak emancipačné tendencie nie je možné zastaviť, a tak študentky nemajú chuť uspokojiť sa s rolami bezbranných obetí a rozhodnú sa vrátiť úder. Americký horor.

Vianočný koncert / Róbert Fapšo s kapelou

13. decembra o 19:00, MG ART Galéria

MG ART Galéria pozýva na vianočný koncert Róberta Fapša s kapelou v zložení: Róbert Fapšo (spev, gitara, klavír), Roman Depko (spev, basová gitara) a Lukáš Kvaššay (rytmické nástroje, spev).

Ľadové kráľovstvo 2

14. decembra o 16:00, kino Mier

Prečo sa Elsa narodila s magickými schopnosťami? Odpoveď na túto otázku ju láka, zároveň však ohrozuje jej kráľovstvo. Spolu s Annou, Kristoffom, Olafom a Svenom sa vydávajú na pozoruhodnú a nebezpečnú cestu. Vo filme Ľadové kráľovstvo sa Elza obávala, či jej schopnosti nie sú pre svet príliš mocné a nebezpečné. V Ľadovom kráľovstve 2 musí dúfať, že sú dostatočné… Animovaný film.

Valhala: Ríša Bohov

14. decembra o 18:30, kino Mier

Výpravné fantasy založené na severských bájach a mýtoch o Valhale, kam za sprievodu valkýr prichádzajú padlí bojovníci. Odin, Thor, Loki a ďalší bohovia z Valhaly sa musia postaviť svojmu osudu a odvrátiť Ragnarok – svoj zánik a koniec celého sveta.

Jumanji: Ďalší level

15. decembra o 16:00, kino Mier

Obľúbené herecké kvarteto Dwayne “The Rock” Johnson, Jack Black, Karen Gillan a Kevin Hart je späť! Vo vianočnej novinke sa Martha, Bethany a Fridge vracajú do hry nájsť Spencera po tom, čo záhadne zmizol. Zisťujú však, že hra sa zmenila a prežiť vo svete Jumanji bude omnoho náročnejšie ako predtým. Dobrodružná komédia.

Šťastný nový rok

15. decembra o 18:30, kino Mier

Vianočná romantická komédia v réžii Jakuba Kronera s výnimočným hereckým obsadením, natočená v zimnom prostredí Vysokých Tatier. Scenár filmu sa začína pár dní pred Vianocami a končí na Nový rok a cez množstvo komických, ale i romantických situácií ukazuje, že láska má veľa podôb, ale nakoniec si každého nájde.

Vianočnica

ZUŠ IWK

Trh pre verejnosť, na ktorom prebieha predaj výrobkov od žiakov školy. Výťažok pôjde na dobrú vec. Prebieha v budove školy do 19. decembra. A to v pondelok až piatok od 13.00 do 18.00 h.

Dobročinná predajná výstava v priestoroch školskej galérie Základnej umeleckej školy Imra Weinera Kráľa s názvom Výtvarníci deťom potrvá do 10. januára.

Čarovná moc rastlín

Vlastivedné múzeum

Výstava prezentuje čarovný svet byliniek a využitie ich zázračnej moci v ľudovej medicíne pri liečbe rôznych ochorení. Taktiež venuje pozornosť histórii liečivých rastlín a spôsobom ich pestovania a uskladňovania. Osobitná pozornosť je venovaná chráneným liečivým rastlinám, bylinným afrodiziakám a využitiu liečivých rastlín v záhrade. Výstava bola kvôli záujmu verejnosti predĺžená do 20. decembra a pozrieť si ju môžete počas pracovných dní od 7.00 do 14.30 hod.

Príbehy v Cooltajneri

KC Cooltajner

Vďaka spolupráci s Post Bellum sa do Považskej Bystrice podarilo priniesť dve putovné výstavy: 30 rokov slobody k výročiu Novembra 89 a Príbehy 20. storočia. Obe si v okolí Cooltajneru budete môcť pozrieť až do konca roka.

Zlatica Jurisová Plešková / Reminiscencie

MG ART Galéria

Výstava Zlatice Jurisovej Pleškovej s názvom Reminiscencie potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika potrvá do 3. januára 2020. Galéria býva otvorená v utorok až piatok od 11.00 h do 16.00 h.

Výtvarníci deťom

ZUŠ IWK

Dobročinná predajná výstava v priestoroch školskej galérie Základnej umeleckej školy Imra Weinera Kráľa s názvom Výtvarníci deťom potrvá do 10. januára.

Klubová výstava členov fotoklubu Fénix

Kino Mier

Najnovšia kolekcia žánrovo rôznorodých fotografií od dvanástich autorov, členov fotoklubu Fénix. Výstava potrvá do 5. februára 2020 a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a počas prevádzky PX Centra.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Historický Mikulášsky vlak

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM