Filip Chudý Kultúra

Nakopnite sa v prelomovom týždni dobrou akciou: Tipy z Považskej a okolia

Počas tohto týždňa sa prázdniny prehupnú z júla do augusta. Kam si môžeme v našom okolí vyraziť? To odhaľujú naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Nakopnite sa v prelomovom týždni dobrou akciou: Tipy z Považskej a okolia
Zdroj: TASR

Môj syn

30. júla o 19:00, kino Mier

Julien je celkom pohltený svojou prácou, ktorá ho núti často cestovať. Neustále odchody zapríčinili pred niekoľkými rokmi rozpad jeho manželstva. Raz, keď je znovu na chvíľu doma, nájde na odkazovači správu od svojej bývalej ženy – s plačom mu oznamuje, že sa im počas školského výletu v horách stratil jediný syn. Julien začne po ňom pátrať, nič ho nemôže zastaviť… Francúzska dráma.

Stretnutie mamičiek: Dojčenie – základ života

1. augusta o 9:00, námestie pred domom kultúry

Pravidelné stretnutie mamičiek s deťmi v Cooltajneri. Keďže práve prebieha Svetový týždeň dojčenia, bude tentoraz zamerané na túto tému.

CoolKvíz v Cooltajneri: Príď sa zabaviť a vyhrať!

1. augusta o 18:00, námestie pred domom kultúry

Zostav tím od dvoch do päť ľudí, odpovedz na otázky v piatich kolách a vyhraj. Otázky nebudú nijak extra náročné. Samozrejme, aby sa nestali víťazmi všetci, niekoľko ich bude aj náročnejších…

Hádzaná: Považská Bystrica – Hranice

1. augusta o 19:00, športová hala

Hádzanárov MŠK Považská Bystrica čaká v letnej príprave prvý prípravný duel, keď v stredu privítajú Hranice.

Deň zdravia v Cooltajneri + Kedy vyhľadať s dieťaťom odborníka?

2. augusta o 14:00, námestie pred domom kultúry

V Cooltajneri pripravili Deň zdravia, počas ktorého na vás čaká mnoho aktivít. Budete si môcť nechať zmerať vaše zdravotné hodnoty, porozprávať sa s viacerými odborníkmi a taktiež dozvedieť sa v diskusii, s čím v prípade detí treba vyhľadať odborníka a na čo ešte postačuje mamina náruč.

Diskusia s Irenou Bihariovou: O Rómoch, xenofóbii, extrémizme

2. augusta o 18:30, námestie pred domom kultúry

Vo štvrtok privítajú v Cooltajneri aj odborníčku Irenu Bihariovú, s ktorou sa budú rozprávať na rôzne témy týkajúce sa Rómov, rasizmu, xenofóbie, integrácie, menšín, cyberhate, riešenia problémov.

Mission: Impossible – Fallout

2. augusta o 19:00, kino Mier

Ethan Hunt si vždy vyberal nesplniteľné misie. Vždy v nich bol úspešný, napriek okolnostiam. Na začiatku tohto príbehu však čelí úplne novej situácii. Niečo sa pokazilo, pasca neklapla a vinou jeho zlyhania sa ocitnú v smrteľnom ohrození vybrané svetové metropoly. Ethan je presvedčený, že len on so svojím tímom dokáže tragickú chybu napraviť. Akčný triler USA.

Pavol Seriš: Chutilo Vám, páni?

3. augusta o 20:00, fontána pri kine Mier

Stand up comedy Pavla Seriša v rámci kultúrneho leta na fontáne. Pohybová komédia jedného herca, ktorý zahrá viac ako 20 postáv. Vstup zdarma. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v kine Mier.

Country pod Holým vrchom

4. augusta o 15:30, Múzeum – Historická škola v Brvništi

Príďte si vypočuť a zabaviť sa na 3. ročník country v Starej škole v Brvništi. Čaká na vás bohatý program a taktiež občerstvenie. Po programe bude nasledovať zábava, kde do tanca bude hrať skupina Zálesáci.

Koncert pod holým nebom

4. augusta o 20:00, fontána pri kine Mier

Letný koktail zábavy na fontáne. Vysúpia Cimbal Brothers a Svetlana Rimarenko, Boney M Again. Vstup zdarma. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v kine Mier.

Letné kino v Prečíne: Špindl

4. augusta o 21:00, areál ihriska v Prečíne

V sobotu bude v Prečíne ďalšie premietanie letného kina. Vstupné je zadarmo. Potrebné je si zobrať niečo na sedenie. Bude sa premietať film Špindl.

XXV. ročník Hasičskej súťaže o pohár Štefana Závodníka

5. augusta o 13:00, areál TJ Strážov Pružina

Dobrovoľný hasičský zbor Pružina a Obec Pružina pozývajú na XXV. ročník Hasičskej súťaže o pohár Štefána Závodníka v disciplíne požiarny útok. Súťaží sa v kategóriách muži,ženy, dorastenci a dorastenky.

Futbal: Podmanín – Brvnište

5. augusta o 17:00, ihrisko v Podmaníne

Hoci MŠK Považská Bystrica „prestúpila“ do tretej ligy, v našom meste sa aj v novej sezóne bude hrať piata liga, keďže do nej postúpil Podmanín. A v našej mestskej časti sa hneď na úvod odohrá veľké okresné derby s Brvnišťom.

Mimo nášho pohľadu

Kino Mier

Výstavu fotografií Mimo nášho pohľadu autora Mateja Žiaka pripravili Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, PX Centrum a autor. Pozrieť si ju môžete v kine Mier do 31. augusta.

Považská Bystrica očami detí

MG ART galéria v Považskej Bystrici hostí výstavu detských výtvarných prác. V priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika potrvá do 31. augusta. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM