Filip Chudý Rôzne Video

Najväčšia považskobystrická investícia je v sklze: Práce na VIDEO a FOTO

Na Rozkvete stále prebieha podľa slov primátora asi najväčšia tohtoročná mestská investícia. Tá však už mala byť hotová...

Ilustračný obrázok k článku Najväčšia považskobystrická investícia je v sklze: Práce na VIDEO a FOTO
19
Galéria

Rekonštrukčné práce požiarneho chodníka Bernolákovej ulice na sídlisku Rozkvet, konkrétne za bytovými domami 2074 – 2079, mali byť podľa plánu ukončené už do konca júna. Lenže tento termín sa nestihol. V piatok 13. júla sa finišovalo len s jej asfaltovaním. „Síce sme plánovali ukončenie prác skôr, ale po odkrytí pôvodného asfaltu sme zistili, že chýba podložie. Preto sme ho museli spevniť. Navyše sa nanovo robili drenáže a ešte sa tiež pristúpilo k výmene verejného osvetlenia. Preto prišlo k zdržaniu. No konečný efekt bude stáť podľa mňa za to a Bernolákova ulica bude na dlhé roky zrekonštruovaná,“ povedal primátor mesta Karol Janas.

Asfaltovanie sa má podľa jeho slov a prísľubov pracovníkov skončiť ešte tento týždeň, teoreticky už v piatok. Potom príde na rad osádzanie verejného osvetlenia a robenie dopravného značenia. Autá ale budú môcť podľa Janasa na tomto mieste parkovať hneď po vytvrdnutí asfaltu.

„Oprava Bernolákovej ulice bola dlhodobá požiadavka výboru mestskej časti, ale aj samotných obyvateľov bytových domov. My sme čakali, kedy bude vhodná doba a dostatok finančných prostriedkov. Tento rok sme si túto veľkú investíciu mohli dovoliť, ide zrejme aj o najväčšiu tohtoročnú investíciu. Ak všetko zrátame, pohybuje sa vo výške cca 120 000 eur,“ uviedol primátor.

Zdroj: Dnes24.sk

Požiarny chodník na Bernolákovej ulici bol dlhodobo v zlom stave a komunikácia nespĺňa parametre obojsmernej premávky. Vymenila sa tam vozovka a žľaby. Komunikácia sa čiastočne rozšírila smerom do svahu, pribudli zatrávňovacie dlaždice a vytvoril sa tak priestor pre parkujúce vozidlá. Ulica sa po ukončení prác zjednosmerní, čím by sa mala zabezpečiť plynulosť prejazdu automobilov a najmä vozidiel záchranných zložiek.

„Parkovanie bude prispôsobené doprave, ulica sa zjednosmerní a parkovať sa bude pri svahu. Obyvatelia totiž chceli, aby sa zachovali predzáhradky. Tie sa mali podľa pôvodného plánu skrátiť, lenže radšej prišlo k dohode, že uberieme zo svahu, ktorý sa musel spevniť,“ doplnil považskobystrický primátor s tým, že parkovacie miesta sa budú značiť.

Zdroj: Dnes24.sk

V máji sa hovorilo o tom, že ulica by sa mala zjednosmerniť v smere od domu 2079 ku domu 2074, čiže zhora nadol, no teraz Janas uviedol, že zjednosmernenie prebehne v spolupráci s dopravným inšpektorátom, pričom ten má určiť, ako to bude najlepšie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Bernolákova ulica na Rozkvete sa mení: Práce pomaly finišujú
19
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM