Filip Chudý Rôzne Kultúra

Najväčšia oslava Dňa matiek: Míľa pre mamu v Považskej s parádnym programom

Centrum Považskej Bystrice bude patriť oslave Dňa matiek. Čo je pripravené na rodinné popoludnie?

Ilustračný obrázok k článku Najväčšia oslava Dňa matiek: Míľa pre mamu v Považskej s parádnym programom
Zdroj: Materské centrum Včielka

Míľa pre mamu je najväčšia celoslovenská oslava Dňa matiek. V sobotu 11. mája napíše v Považskej Bystrici svoje 12. pokračovanie. Ide o kultúrno – vzdelávaco – zábavné popoludnie pre celé rodiny organizované Úniou materských centier. V našom meste ho organizuje Materské centrum Včielka. Míľa pre mamu je zároveň poďakovaním za dobrovoľnícku prácu žien – matiek v materských a rodinných centrách, ktoré počas svojej rodičovskej dovolenky nezištne pomáhajú svojej komunite.

Na trase budú pre deti pripravené mnohé športové, kreatívne, interaktívne a zábavné úlohy. Registrácia pri kine Mier prebehne od 15:00 do 17:00, štart samotnej míle je naplánovaný na 16:15. Rodičia s deťmi budú musieť následne prejsť vytýčenú trasu. „Aby to bolo veselšie a pestrejšie, preto sme obmenili niektoré úlohy. Niekde sa možno účastníci trochu natrápia, iné možno zvládnu ľahko,“ povedala predsedníčka MC Včielka Monika Turányiová.

„Trasa bude podobná ako v minulých ročníkoch. Bude na nej tentoraz sedem stanovíšť, ktoré budú predstavovať rôzne súťaže a úlohy. Za každú jednu dostanú účastníci pečiatku, no a potom na konci míle po jej prejdení bude odmena,“ doplnila organizátorka podujatia.

Miesto akcie v našom meste nemenia, aj teraz sa tak bude odohrávať v centre mesta. „Je to dobré miesto, preto ho nemeníme. Je tam bezbariérový prístup, čiže sa tam ide ľahko s kočíkmi, vozíkmi, bicyklami, odrážadlami a aj kolobežkami. Všetci to teda môžu jednoducho prejsť, mladí aj starší,“ vysvetlila Turányiová.

Podľa jej slov sa bude Míľa pre mamu organizovať za každého počasia. „Ide o celoslovenskú akciu, ktorá sa bude konať v desiatkach miest u nás, ale tiež v zahraničí. Preto to musí byť iba v tento deň,“ ozrejmila. Pomáhať budú dobrovoľníci zo ZŠ Slovenských partizánov a medzi účinkujúcimi nájdeme gitarový krúžok Strings 5. ZŠ, Centrum voľného času Považská Bystrica, ZUŠ – hudobný odbor a súkromnú ZUŠ STELLA. Medzi sprievodnými akciami budú súťaže, tvorivé dielne a tombola.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Na zábavu možno v centre využiť aj tieto nové trampolíny

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM