Filip Chudý Iné športy

Najväčší úspech Považskobystričanov v histórii: V play-off ho chcú zvýrazniť!

Považskobystrickí hokejbalisti zaznamenali svoj historický úspech, ale s ním sa nechcú uspokojiť. Ako sú na tom pred vyraďovacou časťou sezóny?

Ilustračný obrázok k článku Najväčší úspech Považskobystričanov v histórii: V play-off ho chcú zvýrazniť!
Zdroj: HBK PROTEF Považská Bystrica

Hokejbalisti HBK PROTEF Považská Bystrica nielenže splnili svoj cieľ postúpiť do extraligového play-off, ale navyše obsadili po základnej časti štvrté miesto, čo je ich historicky najlepšie umiestnenie. „Ide o náš najväčší úspech v histórii, čo hovorí za všetko. Mohlo to síce byť ešte o niečo lepšie, ale aj horšie. Začíname play-off doma, s čím sme spokojní,“ vyjadril sa manažér klubu Martin Kolek.

Ich súperom bude Kežmarok, ktorý získal v základnej časti rovnaký počet bodov. Zhodou okolností práve s ním Považskobystričania hrali pred týždňom doma posledné kolo a prehrali 2:3 po predĺžení. Tým natiahli sériu prehier s týmto súperom, ktorá trvá už štyri roky. „V play-off je každý súper ťažký, preto sme si nikoho nevyberali. S Kežmarkom máme dlhodobo zlú bilanciu, ak sa nemýlim, sedemkrát za sebou sme s nimi prehrali, ale je najvyšší čas to zlomiť,“ povedal Kolek. Prvé dva zápasy série, ktorá sa hrá na tri víťazné stretnutia, sa uskutočnia u nás. Sobotný zápas sa začína o 13:00 a nedeľný už o 11:00 kvôli priamemu televíznemu prenosu.

„Chceme vyhrať oba domáce zápasy, keďže by to bola naša veľká výhoda ísť do Kežmarku za stavu 2:0, aj keď stále by nebolo nič jasné. No v každom prípade chceme byť po tomto víkende vysmiati po dvoch výhrach,“ uviedol Kolek.

Ten ďalej prezradil, že ich cieľom je postup do semifinále, kde ešte Považská Bystrica nikdy nebola. „Chalani drú celú sezónu a určite chcú byť ešte lepší. Play-off je motiváciou samo o sebe,“ povedal klubový manažér. Tomu sa podarilo do mužstva pritiahnuť aj známe hokejové mená, keď v poslednom kole základnej časti už hrali Roman Tománek a Jakub Linet. „Je tam vidieť nejaký prínos, ale uvidíme, ako sa dá tím dokopy. Hlavne nech nám slúži zdravie, potom sa dá hrať s každým. My sme mali kvalitný tím už v základnej časti, ale dve, tri hokejové posily ho môžu posunúť ešte vpred,“ konštatoval Kolek.

Ako posila prišiel z Pruského aj reprezentačný brankár Michal Mišovec, ktorý tak ešte zvýšil veľkú silu Považskobystričanov na brankárskom poste. „My sme dlhodobo presvedčení o tom, že máme najlepšiu brankársku dvojicu v lige, či už to bol Peter Buliš s Jozefom Bratinom, ktorý teraz nemôže hrať, alebo Buliš s Michalom Mišovcom. Buliš celú sezónu podáva výborné výkony, Mišovec v drese Pruského tiež a dostal sa aj do reprezentácie,“ doplnil Martin Kolek s tým, že vidí ako výhodu, že majú dvoch vyrovnaných brankárov, čo sa v play-off môže ukázať ako rozhodujúce.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania pred jarnou častou: Čo sa zmenilo na cieľoch a kádri?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM