Filip Chudý Samospráva Komunálne voľby

Najtesnejšie dopadli poslanecké voľby v Brvništi: Rozdiel urobili len tri hlasy

V doplňujúcich voľbách uspeli prevažne nezávislí kandidáti na starostov. Poslanca si volili aj v obci v Považskobystrickom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Najtesnejšie dopadli poslanecké voľby v Brvništi: Rozdiel urobili len tri hlasy
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotňajších (19. 3.) doplňujúcich voľbách do orgánov samosprávy obcí sa z kandidátov na starostov darilo najviac uchádzačom z radov nezávislých. Z desiatich možných postov šéfov samospráv získali kandidáti bez politickej príslušnosti sedem. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR, približujúci podrobnosti sobotňajších volieb.

Strany

Z tabuľky na stránke ŠÚ vyplýva, že za starostu zvolili tiež kandidáta KDH, nominanta Smeru-SD a uchádzača, ktorý kandidoval s podporou strán SaS, Sme rodina a Dobrá voľba.

„Z celkovo piatich zvolených poslancov obecných zastupiteľstiev boli úspešnými kandidátmi po dvoch nominanti SNS a Smeru-SD, v jednom prípade zvolili kandidáta strany Hlas-SD,“ dodáva hovorkyňa ŠÚ Jana Morháčová.

Mohlo by vás zaujímať

Výsledky v Brvništi

„Najtesnejší výsledok pri obsadení poslaneckého mandátu bol v Brvništi v okrese Považská Bystrica, o zvolení rozhodli tri hlasy,“ oznámila hovorkyňa ŠÚ.

Meno kandidáta Politický subjekt Počet platných hlasov
Daniel Šamaj SNS 39
Nadežda Babiarová KDH 36
Michal Polomík Hlas – SD 23
Mário Zelenák SMER – SD 8

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Doplňujúce voľby

Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa vyhlasujú v prípade, ak sa v niektorej obci nekonali alebo ak zanikol mandát poslanca či starostu bez náhradníka. Voľby sa tiež zopakujú, ak ich vyhlásil Ústavný súd SR za neplatné.

V marcovom termíne sa pôvodne mali doplňujúce voľby konať v 29 samosprávach. V 14 z nich sa však neodohrali, keďže v nich nemal nikto záujem kandidovať.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považia

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM