Filip Chudý Hádzaná

Najlepšieho hráča mala Považská v hľadisku: Recept na medailu je jasný! FOTO

Séria o tretie miesto Slovnaft handball extraligy sa rozhodne v poslednom momente. Pomôcť musí každý!

Ilustračný obrázok k článku Najlepšieho hráča mala Považská v hľadisku: Recept na medailu je jasný! FOTO
15
Galéria

Prvý bronzový mečbal hádzanári MŠK Považská Bystrica nevyužili, keď v stredu v Šali prehrali 25:32, séria o tretie miesto je tak vyrovnaná 2:2 a o držiteľovi bronzových medailí sa rozhodne v sobotu 19. mája v našej športovej hale od 18:00. No rozhodnúť sa mohlo už v Šali, lenže naši hráči v zlomových momentoch chybovali. „Nedarilo sa nám. Urobili sme viacero technických chýb a zahodili veľa šancí, čo rozhodlo v prospech súpera, ktorý bol v tomto stretnutí o kúsok lepší,“ priznal tréner MŠK Václav Straka.

Jeho zverencom nemožno uprieť snahu, no slabšiu chvíľku si vybrali vždy, keď mohli opraty súboja vytrhnúť Šaľanom z rúk. Posledný takýto moment prišiel v 43. minúte, keď Petrovi Jurákovi v samostatnom nájazde vypadla z rúk lopta, no a namiesto 22:21, bolo z protiútoku 23:20. V tej chvíli viditeľne upadla viera našich hráčov vo víťazstvo. Vypovedá o tom aj údaj, že v nasledujúcej desaťminútovke sme dali len jeden gól. V záverečných minútach, keď víťaz už bol jasný, to išlo opäť aj v útoku, keďže sa Považskobystričania prestali báť zobrať na seba zodpovednosť. Proste vystrelili z dobrej pozície a dali gól, no už bolo neskoro.

„To bola už len čerešnička na torte,“ začal Straka odpoveď na našu otázku, ktorá sa týkala momentu zo 43. minúty a pokračoval: „Nám vypadlo veľmi veľa lôpt z ruky. Neviem, či to bolo nervozitou, alebo veľkou snahou, no niekoľko takýchto vecí nám nevyšlo. Opäť sme museli doháňať, pričom v spomínanom momente sme mohli dať kontaktný gól, no hneď potom bolo opäť o tri, no a už sme náskok súpera nedobehli.“

Bohužiaľ, aj v Šali sa ukázalo, že náš najlepší strelec a tretí najlepší extraligový kanonier Šimon Macháč má v play-off poriadne zvlhnutý pušný prach. V tejto fáze sezóny dal len 15 gólov, čo je naňho chudobný priemer 2,14 gólu na zápas. Snahu má, bojuje, no evidentne si prestal v zakončení veriť a volí zlé riešenia. „Šimon je stále mladý hráč. Je pravda, že v play-off sa mu nedarí tak, ako počas sezóny, no musí sa takéto zápasy naučiť hrať, získať skúsenosti, aby bol ťahúňom. Ako napr. na druhej strane Peter Dudáš, ktorý má skúseností na rozdávanie a zatiaľ Macháča v tejto sérii prevýšil,“ uviedol Straka. No nielen náš pivot môže všetko v sobotu zmeniť…

„Treba dať hlavy hore a hlavne sa nebáť hrať. Lebo keď sme bojazliví, vtedy sa nám vôbec nedarí. Hráči si musia taký zápas vychutnať a dať do toho všetko,“ prezradil recept na rozhodujúci duel tréner MŠK.

Ten tiež vyzdvihol považskobystrických fanúšikov, ktorí aj v pracovný deň neváhali vycestovať za svojím tímom a boli skutočným ôsmym hráčom. „Fanúšikovia nám urobili v Šali domácu atmosféru, hnali nás celých 60 minút, čo hráčom dodávalo sily a nič preto nevypustili. Chceme sa im poďakovať. Keď sa fanúšikovia spoja a vidíme ich v hale súpera, hneď to hráčov nakopne. Počas tejto sezóny to bolo vo viacerých dueloch, za čo im ďakujeme, no ešte treba v sezóne raz naplniť našu halu a dať do toho všetko na tribúnach aj ihrisku,“ zakončil Straka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Fanúšikovia Považskej v akcii: Pozrite, ako to vyzeralo na výjazde v Šali
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM