Filip Chudý Futbal

Najcennejšia slovenská trofej premiérovo v Považskej: Priniesli ju naši rodáci

Prvýkrát do Považskej Bystrici zavítala najcennejšia športová trofej, akú možno v našej krajine získať. Vďačíme za to trom našim odchovancom.

Ilustračný obrázok k článku Najcennejšia slovenská trofej premiérovo v Považskej: Priniesli ju naši rodáci
24
Galéria
Zdroj: ZŠ Nemocničná Pov. Bystrica

Najsledovanejšia športová súťaž na Slovensku, futbalová Fortuna liga, priniesla v tejto sezóne veľkú radosť do Trnavy, keďže tamojší Spartak sa po 45 rokoch tešil z majstrovského titulu. Podieľali sa na tom aj traja Považskobystri­čania – Anton Sloboda, Martin Chudý a Tomáš Brigant. Vďaka nim sa najcennejšia slovenská športová trofej dostala aj do nášho mesta, keďže každý hráč víťazného tímu ju mohol mať na jeden deň len pre seba. Naši odchovanci s pohárom neobišli ani miesto, kde futbalovo vyrastali. Chudý s Brigantom doniesli pohár na ZŠ Nemocničná, kde chodili do športových tried. Ďalší bývalý žiak školy Sloboda nemohol prísť kvôli dovolenke.

Riaditeľka I. ZŠ Zuzana Slaninková pripomenula, že futbal má na tejto škole veľkú tradíciu, pričom viacero ich chalanov sa dostalo do významných klubov a robili škole výborné meno. „Keď nás kontaktovali, či je možnosť, aby prišili naši bývalí žiaci aj s víťazným pohárom do školy, okamžite sme to privítali. Veľmi nás teší, že chalani neobišli našu školu a našli si čas. Sme na nich hrdí a pyšní. Vážili si to aj naši žiaci, ktorí ich mohutne privítali. Navyše máme prísľub, že prídu aj nabudúce pri podobnej príležitosti,“ uviedla.

„Toto je prvýkrát, čo za nami prišli naši bývalí hráči s majstrovskou trofejou, čo si vysoko cením. Ide o chalanov, ktorí patria medzi najlepších hráčov, akí navštevovali túto školu. Ja mám až zimomriavky z toho, že mi prešli rukami takíto hráči, ktorým sa podaril mimoriadny úspech, čo ma napĺňa hrdosťou. Prajem im do ďalšieho futbalového života veľa úspechov, ba rovno aj ďalšie zahraničné angažmány,“ povedal dlhoročný tréner mládeže v našom meste Dušan Raninec.

Ten by bol veľmi rád, ak by sme tu vychovali ďalších takýchto hráčov, ale upozornil, že talenty takéhoto formátu asi aktuálne nemáme. Hoci nevylúčil, že niekto časom vyskočí, ale je otázne, či až na úroveň, kde sa dosahujú podobné úspechy. „Pre mňa je veľký zážitok, keď ich môžem sledovať v televízii alebo naživo. Dokonca som sa bol pozrieť na zápase s Dunajskou Stredou, v ktorom definitívne rozhodli o titule. Sme spolu stále v kontakte. Sú to chalani, ktorí sú veľmi vysoko nielen po futbalovej, ale aj ľudskej stránke,“ doplnil Raninec.

V poslednú májovú nedeľu mal pohár vo vlastníctve Brigant, ktorý oslavoval v rodnom Podmaníne. „Ako sme tam oslávili pohár? Veď je to na mne ešte trochu vidieť… Každý, kto bol v Podmaníne, dobre vie, že tam to býva veselé. Navyše chalani si zo mňa robili srandu, že teraz sa oni fotili s majstrovským pohárom, tak na oplátku mám ja doniesť do Trnavy ich pohár, ak teda vyhrajú šiestu ligu,“ konštatoval tento 23-ročný krídelník s tým, že oslavy titulu v Trnave boli neskutočným zážitkom, pričom si tiež váži, ako ich na „jednotke“ privítali, pani riaditeľkou počnúc a terajšími žiakmi končiac.

Potom v pondelok 28. mája prevzal na I. ZŠ pohár do dočasného vlastníctva Chudý. „Je pre mňa zadosťučinením, že som mohol prísť s majstrovským pohárom na miesto, kde som futbalovo rástol. Pretože za týmto úspechom je veľa driny. Veľmi si ceníme, že sme mohli sem prísť a možno aj motivovať deti. Preto verím, že za niekoľko rokov tu budú oni stáť,“ vyjadril sa 29-ročný brankár, ktorý sa do brány premiérovo dostal ako prípravkár práve v telocvični, do ktorej teraz prišiel s trofejou. „To sú proste pekné príbehy, ktoré napíše život. Keď si spomeniem na celý ten vývoj, som zaň veľmi vďačný,“ dodal Chudý, ktorý si na svoje oslavy pozval širokú rodinu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Naša najcennejšia športová trofej prvýkrát v Považskej: Zábery z I. ZŠ
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM