Filip Chudý Futbal

Naháňačka MŠK za postupom s novými posilami: Vyriešili brankársky problém?

Zimná prestávka sa končí aj považskobystrickým futbalistom. Pozreli sme sa na to, ako sa počas nej káder MŠK zmenil.

Ilustračný obrázok k článku Naháňačka MŠK za postupom s novými posilami: Vyriešili brankársky problém?
Foto: Peter Handzuš

V sobotu 9. marca o 14.30 h sa pre futbalistov MŠK Považská Bystrica skončí takmer štvormesačná zimná prestávka. Do súťažného kolotoča v tretej lige západ naskočia hneď derby zápasom, keď privítajú Lednické Rovne. Bude to dôležitý duel, ktorý naznačí, či postupové ambície MŠK sú oprávnené. Sklári sú piaty len s dvojbodovou stratou na druhých Považskobystri­čanov.

Mal by pomôcť

Tréner MŠK Jaroslav Vágner totiž viackrát upozornil, že hlavne zlé výsledky v domácich stretnutiach zapríčinili, že na vedúcu Myjavu strácajú po jeseni až sedem bodov. Štatistiky mu dávajú za pravdu, veď doma získali len deväť bodov (bilancia (2–3–2), kým vonku na jeseň neprehrali (5–3–0) a získali tak na cudzích trávnikoch až 18 bodov.

Pomôcť zmeniť by to mali nové posily. Do stredu poľa prišiel na hosťovanie do konca sezóny skúsený 30-ročný stredopoliar Marek Svorada z Lednických Rovní. „Sľubujeme si od neho, že nám dá futbalovú tvár, podrží loptu a rozdá finálne prihrávky. Verím, že nám pomôže,“ povedal Vágner ešte pred odchodom na sústredenie do Turecka.

Nový brankár

Na ňom sa však vážne zranila brankárska jednotka Matej Vozár, ktorý si pre problémy s achilovkou na jar nezachytá. Zraneniu sa tam nevyhol ani druhý brankár Jozef Bobot, pričom zdravotné problémy trápili aj kapitána tímu a obrancu Lukáša Mravca a stredopoliara Branislava Gamboša. Kvôli zdravotným problémom neletel do Turecka obranca Róbert Petruš.

Brankársku otázku by mal vyriešiť 23-ročný Adrián Knurovský. Tento takmer dvojmetrový brankár prišiel v piatok 6. marca na polročné hosťovanie z Popradu. S ním mohol postúpiť na konci minulej sezóny do Fortuna ligy, ale práve jeho chyba bola nakoniec rozhodujúca, že v baráži so šťastím uspel Trenčín. Následne Knurovský prišiel v materskom klube o post jednotky a už si zachytal len v 10 zápasov za popradské béčko.

Pohyby v kádri

Ďalšou posilou je 19-ročný Peter Šútorík, ktorý prišiel na polročné hosťovanie z Nitry, no v minulosti už hrával za považskobystrickú mládež. Na jeseň však tento stredopoliar nastupoval vo svojej šiestoligovej Udiči. Spomínal sa aj príchod 20-ročného obrancu Martina Petra z Trenčína, ktorý na jeseň odohral šesť zápasov na hosťovaní v Dubnici. Šancu v príprave dostali aj dorastenci Fabián Čiernik, Jozef Čičut, Alex Gabriš a Peter Blaško.

Naopak, na polročné hosťovania z kádra odišli Jakub Zavadzan (Lednické Rovne) a Adam Gáborík (Beluša, hoci sa spomínala najprv Dubnica). Ghančan John Ofotsu Twasam mal odísť do Portugalska, ale stále je registrovaný ako hráč Považskej Bystrice. Bratia Valientovci sa zas vrátili z hosťovania v Pezinku, no Jakub už hosťuje v Lednických Rovniach a Andrej v Prečíne.

Káder MŠK Považská Bystrica

Brankári: Jozef Bobot, Fabián Čiernik, Adrián Knurovský, Matej Vozár
Obrancovia: Peter Blaško, Roman Častulín, Lukáš Mravec, Róbert Petruš, Marián Vala
Stredopoliari: Martin Baránek, Mário Boris, Jakub Borovička, Jozef Čičut, Sebastián Čiernik, Branislav Gamboš, Alex Gabriš, Matej Zavadzan
Útočníci: Marek Gajdošík, Lukáš Slávik, Marek Zuziak

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Takto zhodnotil jeseň tréner Vágner, verme, že na jar bude mať viac dôvodov na úsmev.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM