Filip Chudý Hádzaná

Na toto čakali Považskobystričania dva roky: Prečo bol Straka nespokojný?

Na deň presne po dvoch rokoch sa Považskobystričania dočkali takejto gólovej explózie. Prečo bol preto Václav Straka nespokojný?

Ilustračný obrázok k článku Na toto čakali Považskobystričania dva roky: Prečo bol Straka nespokojný?
Zdroj: Dnes24.sk

Hádzanári MŠK Považská Bystrica zažili úspešný strelecký týždeň. Najprv v Slovenskom pohári vyhrali v Pezinku 36:17 a v sobotu doma v rámci Slovnaft Handball Extraligy zvíťazili nad Malackami 32:21. Zaujímavé je to z toho pohľadu, že viac gólov v dvoch súťažných zápasoch za sebou strelili naposledy na deň presne pred dvoma rokmi. Vtedy najprv doma naložili Pezinku v extralige 42 gólov, no a potom v posledný septembrový deň strelili Šali v pohárovom zápase 32 gólov. Ďalšou zaujímavosťou je to, že v minulej sezóne predstavoval domáci strelecký rekord Považskobystričanov 32 presných zásahov (13. decembra 2016 proti Šali v pohárovom semifinále), čiže ten vyrovnali už teraz. Viac ako 32 gólov dali naši hádzanári v domácom prostredí naposledy Novým Zámkom 12. decembra 2015 (34 gólov).

No považskobystrický tréner Václav Straka po zápase s Malackami nežiaril spokojnosťou, skôr naopak. „Uspokojilo ma iba prvých 10 minút na začiatku druhého polčasu, keď sme ten úsek vyhrali 9:2. Vtedy sa plnili pokyny, že budeme dôrazní v obrane a presní pri streľbe. Takto to mylo vyzerať stále, lebo vo zvyšku zápasu ani niet čo hodnotiť,“ povedal s tým, že u viacerých jeho hráčov nebola dostatočná kvalita pri streľbe, hoci uznáva, že brankár súpera chytal dobre a Malacky hrali sympaticky. „No ak nebudeme premieňať čisté šance, potom sa nemôžeme čudovať, že prichádza zbytočné rozčarovanie. Keď vedieme v 40. minúte o 12 gólov, máme vyhrať aspoň o 20 gólov, len na to treba byť úspešný v koncovke,“ doplnil.

„Nemyslím si, že chalani to podcenili, no potrebujeme, aby sa niektorí chytili, čo sa stále nedeje, pričom priestoru na to bude stále menej. Keď niekto dostane šancu, tak ju musí chytiť. Nebudeme predsa čakať donekonečna, kým niekto bude mať zodpovedajúcu úspešnosť streľby z jasných pozícií. Som rád, že teraz máme týždeň voľna na prípravu, aby sme na tom pracovali,“ vyjadril sa tréner MŠK

Okrem Petra Kardoša a brankárov každý jeden hráč MŠK strelil proti Malackám aspoň jeden gól. S piatimi presnými zásahmi bol najlepším strelcom domácich Ivan Bystrický. Podľa jeho slov mali už v prvom polčase zápas rozhodnúť, lenže nepremieňali trháky a jasné šance zo spojkových pozícií. „Ešteže nám vyšiel úvod druhého dejstva, no potom zas prišla hluchá fáza. Aspoň v závere sme sa opäť trochu chytili a vyhrali o celkom pekných 11 gólov,“ konštatoval Bystrický s tým, že aj on urobil hlúposti pri streľbe a musí na jej popracovať.

Hosťujúci tréner Ondrej Sakar uznal, že domáci vyhrali zaslúžene, pričom pochválil svojho brankára Dušana Roška. „Považská Bystrica bola dobrá a hlavne rýchla v protiútokoch, čo nám robilo veľké problémy a nevedeli sme sa dobre zorganizovať. Bola to kontaktnejšia hádzaná, o čom hovoria aj dve červené karty. Domáci boli lepší a zaslúžili si vyhrať. Škoda, že nám ušiel záver a prehrali sme o 11 gólov,“ dodal hosťujúci Tomáš Stachovič. Najbližší zápas odohrajú Považskobystričania kvôli priamemu televíznemu prenosu až 10. októbra o 18:30 v Novým Zámkoch, kde chcú podľa slov Straku a Bystrického vyhrať.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Okresné derby v Brvništi lákalo: Považskú mrzel výsledok trojnásobne, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM