Filip Chudý Rôzne

Na tieto nákupy peňaženku brať nemusíte: V Považskej sa chystá Zóna bez peňazí

Považskobystričania sa môžu tešiť na akciu, ktorej myšlienkou je zbaviť sa nepotrebného a zároveň získať niečo, čo sa zíde. Kde a kedy sa u nás koná?

Ilustračný obrázok k článku Na tieto nákupy peňaženku brať nemusíte: V Považskej sa chystá Zóna bez peňazí
Zdroj: Dnes24.sk

Posledná novembrová sobota patrí na celom Slovensku obľúbenému formátu Zóna bez peňazí a výnimkou nebude ani Považská Bystrica. Na túto akciu môžete prísť darovať veci, ktoré už nepotrebujete a vymeniť ich za také, ktoré sa vám páčia. Alebo si môžete zobrať to, čo by sa vám mohlo hodiť. Aj vďaka vám sa tak bude môcť naplniť hlavná myšlienka celej akcie – urobiť krajšie Vianoce tým, ktorí si to nemôžu dovoliť.

Predvianočný termín nie je náhodný. To, čo niekto doma nepotrebuje, sa totiž jednoducho môže stať krásnym darčekom pre niekoho iného. Darčeky predsa nemusia byť nové ani drahé, pokojne to môžu byť veci získané práve na akcii s názvom Zóna bez peňazí.

Časové usmernenia

Táto akcia ani tento rok nebude chýbať v Považskej Bystrici, kde nad ňou drží tretí rok patronát Dáša Mikušová a uskutoční sa u nás v rámci jesenného CoolTajneRa. Môžete prísť darovať, prípadne si vymeniť napríklad nepotrebné čisté oblečenie, knihy, hračky, drogériu, bižutériu, ozdoby, domáce potreby, funkčnú elektroniku a pod. Akcia sa uskutoční v sobotu od 11:00 do 18:00 v Retro Music & Coffee bare v Dome kultúry s tým, že záverečná hodina bude spojená aj s balením vecí, čiže ideálne je prísť trochu skôr.

„Nemôže byť nič lepšie, ako mesiac pred Vianocami na trhu bez peňazí nakúpiť zadarmo alebo priniesť funkčné a zachovalé veci, ktoré môžu urobiť radosť niekomu druhému. Tento rok však z logistických dôvodov budú platiť isté usmernenia. Nosiť veci sa bude dať od 11:00 do 15:00, nakúpiť bez peňazí sa bude dať od 11:00 do 18:00,“ ozrejmil Tomáš Bořuta z CoolTajneRa.

Veci, ktoré sa nevymenia a zostanú, budú darované Krízovému centru Čakanka a Detskému charitnému domu v Považskej Bystrici, o čom informovalo mesto na svojej facebookovej stránke. Sprievodným programom Zóny bez peňazí bude premietanie filmu Zlatý robot v rámci jesenného kina, ktoré pripravil CoolTajneR v spolupráci s Kinedokom. Premietať sa bude od 15:00 v Retro Music & Coffee.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Využite posledný novembrový víkend na zábavu: TOP 10 považskobys­trických akcií

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM