Filip Chudý Kultúra

Na školáku v Považskej to bude žiť aj cez prázdniny: Letná pohoda pod hviezdami

V jednom z najväčších považskobystrických školských areálov bude veselo aj mimo vyučovania. Pozrite, čo sa tam chystá.

Ilustračný obrázok k článku Na školáku v Považskej to bude žiť aj cez prázdniny: Letná pohoda pod hviezdami
Zdroj: TASR

V Považskej Bystrici sa počas prvej polovice letných prázdnin uskutočnil päťdňový Bažant Kinematograf a dva víkendy v Považskom Podhradí patrili aj šiestemu ročníku Summer Biograf. Letné kino ponúka tiež Cooltajner v Strojárenskej štvrti, no a najnovšie bude aj na opačnom konci mesta. Letné kino pod hviezdami sa uskutoční v piatok 3. augusta o 21:00 v areáli ZŠ SNP. Vstup je zdarma. Premietať sa bude film Všetko alebo nič.

„Dorazili k nám horúce dni, ku ktorým letné kino patrí. Tento nápad nám poradil starosta Domaniže Ferko Matušík, ktorý letné kino vo svojej obci už dlhodobo organizuje, pričom to tam má veľký úspech. Preto to chceme vyskúšať aj u nás, na čo je areál ZŠ SNP priam ideálny, keďže ponúka veľký trávnatý priestor, z ktorého sa dá letné kino patrične vychutnať,“ povedal organizátor Peter Máťoš.

Ako ďalej uviedol veľké plátno s projektorom im požičajú z Domaniže, pričom celý areál „šestky“ ešte ozvučia. Návštevníci si majú doniesť vlastné deky, keďže školské lavičky sa neplánujú použiť. „Všetko to chceme orientovať tak, aby si ľudia priniesli deky a sedeli či ležali na tráve. Je to naša premiéra, preto prosíme ľudí o trpezlivosť. Chceme, aby sme priniesli trochu kultúry a letnej pohody aj na SNP,“ konštatoval člen organizačného tímu.

Podľa jeho slov teraz ťažko odhadovať, koľko môže prísť ľudí. No tí sa môžu tešiť aj na občerstvenie. „Ponúkli sme priestor aj stánkarom. Bude teda výčap, resp. k dispozícii bude aj radler. Nie je vylúčené ani to, že by prišiel aj nejaký stánkár predávať pochutiny, ale to nemáme ešte potvrdené,“ doplnil.

Podujatie sa uskutoční len za priaznivého počasia. „Ak budú mať o to ľudia u nás záujem a príde ich dostatočný počet, čím dajú najavo, že sa im to páči, v tom prípade určite ešte niečo pripravíme do konca leta. Predbežne premýšľame nad nejakou rozprávkou, aby si to užili aj deti. Hoci tam je problém ten, že letné kino musí byť premietané za tmy, kedy ich veľa už spí. Preto to môže byť nabudúce aj komédia, uvidíme,“ dodal Máťoš s tým, že o týždeň letné kino síce neplánujú, ale všetko sa môže rýchlo zmeniť.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM