Iné športy

Na MS máme dvoch hráčov: Považskobystričania by mali patriť medzi opory Slovenska! FOTO

V piatok sa úvodnými zápasmi začína svetový šampionát hokejistov. A zastúpenie v ďalekom Rusku bude mať aj naše mesto, keďže v nominácii trénera Zdena Cígera sa ocitli dvaja naši odchovanci.

Ilustračný obrázok k článku Na MS máme dvoch hráčov: Považskobystričania by mali patriť medzi opory Slovenska! FOTO
Zdroj: TASR

Hoci slovenská hokejová reprezentácia nastúpi na svoj úvodný zápas MS proti Maďarsku až v sobotu o 11:15, svetový šampionát sa úvodnými zápasmi začína už dnes. Pre naše mesto bude výnimočný v tom, že sa na ňom vôbec prvýkrát v histórii predstavia až dvaja naši odchovanci.

Už ostrieľaným borcom je obranca Andrej Meszároš. Skúsený 30-ročný obranca sa predstaví na svojom štvrtom svetovom šampionáte (predtým 2004, 2006, 2015). Úplným nováčikom nebude ani 25-ročný útočník Andrej Šťastný, ktorý si na MS zahral pred dvomi rokmi.

Obaja Považskobystričania v tejto sezóne hrávali v prestížnej KHL, vďaka čomu na nich budú aj vyššie nároky a očakávania verejnosti. No Meszároš už vie, že do Sibiru Novosibirsk sa nevráti, keďže klub na svojej oficiálnej stránke oznámil, že náš hokejista v jeho drese končí, čiže Meszároš bude v Petrohrade bojovať aj o nový angažmán. To Šťastný má budúcnosť vyriešenú, HC Slovan s ním v marci predĺžil zmluvu o dva roky.

„Je jedno, či dá gól obranca či útočník, musíme najmä ťahať ako tím. Nemáme v kádri také hviezdy ako možno iné mužstvá, takže naša sila musí byť v tíme. Je tu veľa talentovaných chalanov, ktorí vedia skórovať. Možno v príprave nedali góly, ale mali šance a ja dúfam, že im to tam padne na majstrovstvách sveta,“ vyslovil sa jeden z najskúsenejších reprezentantov Slovenska na MS Andrej Meszároš.

Naši hráči odleteli do Ruska už v stredu. „Let bol v pohode, navyše celkom krátky a skoro celý som ho prespal. Zobudil som sa až tesne pred pristávaním,“ povedal Andrej Šťastný, ktorý má za sebou úspešnú sezónu, keďže patril medzi veľké opory Slovana v KHL.

Môže vás zaujímať:

Tréner hádzanárov MŠK ohodnotil hráčov: Takto vidí svoju budúcnosť pri tíme

Foto: ilustračné

Považskobystričania v príprave pred MS 2016 v hokeji: Naši Andrejovia v repre
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM