Filip Chudý Futbal

MŠK získali cennú posilu: Považskú Bystricu považuje za veľmi dobrý krok

Zimná tréningová drina sa začala už aj pre považskobystrických futbalistov. Nám sa podarilo zistiť novinky ohľadom kádra.

Ilustračný obrázok k článku MŠK získali cennú posilu: Považskú Bystricu považuje za veľmi dobrý krok
Zdroj: Milan Kováčik

Futbalisti MŠK Považská Bystrica majú za sebou prvý týždeň zimnej prípravy, ktorý vyvrcholil úvodným prípravným zápasom, v ktorom porazili Papradno 10:0. Nasledovať bude ešte sedem prípravných duelov, s výnimkou toho v Novej Dubnici budú všetky v našom meste. „Mužstvo je pokope, pracujeme v štandardnom režime. Našim cieľom bude to, aby sa hráči stále zlepšovali. Dúfam, že to bude mať takú tendenciu, že naši hráči budú kvalitatívne rásť,“ povedal o zimnej príprave tréner MŠK Jaroslav Vágner.

Ako ďalej uviedol, vo veľkom plánujú využiť hlavne umelý trávnik. „Jedenkrát do týždňa bude aj posilňovňa, ale hlavne chceme pracovať s loptou, aby sme odstránili nedostatky hráčov v tomto smere,“ konštatoval považskobystrický tréner s tým, že sa chce venovať hlavne hráčom súčasného kádra. Z toho po jeseni odišiel zatiaľ len 20-ročný obranca Filip Otradovec do Sverepca, keďže kvôli civilnému zamestnaniu by už nemal toľko času na futbal u nás, kde sa trénuje oveľa viac. Do kádra naopak pribudla veľká posila, ktorou je útočník Adam Gáborík.

„Zatiaľ sme dotiahli len príchod Adama Gáboríka, ale uvažujeme ešte nad posilami do obrany. No nechceme káder veľmi obmieňať pred jarnou časťou, chceme stále pracovať s našimi chlapcami. Stále im veríme, no uvidíme, čo sa udeje na jar,“ prezradil manažér klubu Ján Panák s tým, že vedia o záujme okolitých klubov o Sebastiána Čiernika a Tomáša Kováča, no chcú si ich udržať.

Gáborík v Považskej Bystrici donedávna hosťoval, pričom v jarnej časti minulej sezóny hrával aj za prvé mužstvo MŠK, ktorému gólmi pomohol k postupu do piatej ligy. V lete dostal ponuku z treťoligového Púchova, ktorú využil, ale keďže nemal dostatočnú minutáž, mal záujem sa vrátiť do Považskej Bystrice, ale už na prestup, s čím klub súhlasil a angažoval ho z Papradna. „V Púchove bola na mojom poste silná konkurencia. Síce som veľa trénoval, ale málo hrával, čím som stratil veľa hracieho času a nedostal toľko šancí, koľko by som chcel. Preto som sa rozhodol, že si nájdem klub, kde budem viac hrávať, pričom Považská Bystrica je pre mňa veľmi dobrý krok,“ vyjadril sa Gáborík.

Od tohto talentovaného 19-ročného útočníka sa budú očakávať hlavne góly, ktoré na jeseň Považskobystričanom chýbali. „Je mi jasné, že sa odo mňa budú očakávať góly, ktoré mužstvo potrebuje. Je tu navyše aj Jakub Valient, ktorý ale nemal na jeseň veľa streleckého šťastia. Ja sa budem predovšetkým snažiť pomôcť, pričom osobne verím tomu, že sa ešte môžeme dostať na jedno z prvých dvoch miest,“ dodala nová považskobystrická posila, ktorá hneď v prvom prípravnom zápase strelila rodnému Papradnu tri góly.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM