Hádzaná

Mrzutý koniec pre Považskobystričanov: Naša práca nebola ocenená

Dobre rozbehnutú sezónu považskobystrickí hádzanári pre známe okolnosti nemohli dotiahnuť do konca. A pritom medaila bola blízko…

Ilustračný obrázok k článku Mrzutý koniec pre Považskobystričanov: Naša práca nebola ocenená
Zdroj: TASR

Hádzaná síce z veľkých palubovkových športov odolávala najdlhšie, ale aj v nej už kvôli koronavírusu úplne zrušili aktuálnu sezónu. „Prvá informácia bola, že sa rozhodne v polovici apríla, preto nás trochu prekvapilo, že to rozhodli už teraz. Hoci sa taký koniec, vzhľadom na okolnosti, dal očakávať,“ povedal tréner MŠK Považská Bystrica Václav Straka. Pritom tím už mal istý postup do play-off a takmer zaistenú aj druhú priečku, ktorá by vo vyraďovacej časti sezóny dávala veľké nádeje na postup do finále.

„Mrzí nás to, lebo život športovca je krátky a každý rok kariéry je dôležitý. Sezónu sme mali výborne rozbehnutú, no a takto naša práca vyšla navnivoč. Ďakujeme športovej verejnosti, fanúšikom aj klubu za podporu. Dúfame, že sa vrátime silnejší a čoskoro si tú hádzanú zahráme,“ vyjadril sa považskobystrický tréner.

Zázrak a obhajoba

Zrejme by sa musel stať menší športový zázrak, aby Považskobystričania pri dokončení sezóny nezískali jubilejnú desiatu medailu do klubovej vitríny, takto však výsledky anulovali. „V niektorých krajinách sa vyhlasujú medailisti, v iných zas nie. Je to vec názoru. Základná časť ukončená bola, preto máme taký názor, že poradie mohlo byť určené. Išlo o dlhodobú súťaž, pričom sme išli poctivo zápas za zápasom. Preto naša práca mohla byť ocenená, ale to už neovplyvníme,“ pridal Straka.

Záverečný turnaj Final Four Slovenského pohára sa ale odložil, čiže MŠK môže trofej stále obhájiť. Straka však tento krok považuje za nezmysel. „Neviem, ako to bude vyzerať v praxi, ale očakávam, že v auguste budú tímy vyzerať inak. Zaujíma ma, ako to domyslia s prestupmi hráčov, pretože sa môžu stať transfery aj medzi účastníkmi Final Four. A potom za koho budú môcť hrať? To už bude podľa mňa iná súťaž, ktorú si teraz neviem veľmi predstaviť,“ ozrejmil.

Príprava

Od 12. marca, keď im bolo znemožnené trénovať dostali hráči individuálne plány. „Hlásia sa mi a pracujú v rámci možností. Najprv to však bolo iné, keďže ešte bola šanca na pokračovanie, teraz však začalo prechodné obdobie, počas ktorého sa treba udržiavať. Čakáme na oznámenie termínov o novej sezóne, aby sme sa vedeli zariadiť,“ objasnil tréner situáciu.

Neodvážil sa povedať, kedy sa podľa neho začne aspoň spoločná príprava. „Je tam viacero variantov. V nedávnej minulosti sa nám raz už stalo, že sa nám sezóna skončila už v marci. Vďaka tomu sme mali dlhú prípravu a pozitívne sa to odrazilo v novej sezóne. Viem si predstaviť, že sa to zopakuje. Ale musíme počítať aj s tým, že nabehneme na klasickú predsezónnu prípravu, čiže od polovice júla, hoci neviem, čo by sme dovtedy robili. Treba sa však pripraviť na všetky možnosti,“ dodal Straka.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Kto by to bol povedal na konci februára, že toto bude posledný domáci zápas sezóny…

FOTO: MŠK Považská Bystrica - Košice Crows 33:18
10
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM