Filip Chudý Rôzne

Môžeme byť na nich právom pyšní: Naši dobrovoľníci medzi elitou! FOTO

Hlavné ocenenie Dobrovoľník roka Trenčianskeho kraja získali do svojich rúk vo väčšine kategórií zástupcovia z Považskej a okolia. O koho ide?

Ilustračný obrázok k článku Môžeme byť na nich právom pyšní: Naši dobrovoľníci medzi elitou! FOTO
11
Galéria
Zdroj: Ivan Sikorai

Kasárne na Trenčianskom hrade boli v piatok dejiskom 5. ročníka slávnostného oceňovania Dobrovoľník roka Trenčianskeho kraja. Podujatie v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom, Trenčianskou univerzitou Alexandra Dubčeka a Trenčianskym múzeom v Trenčíne zabezpečila Rada mládeže Trenčianskeho kraja. Oceňovalo sa v siedmich kategóriách, v ktorých sa okrem hlavného ocenenia udeľovali aj uznania za významný prínos. Ocenenie si prevzalo spolu 24 navrhnutých, z uvedeného počtu bolo 18 dobrovoľníkov.

A nestratili sa ani dobrovoľníci z Považskej Bystrice a okolia, práve naopak, hodnotiaca komisia ich vybrala najvyššie až v štyroch kategóriách. Za výchovnú činnosť (práca s deťmi a mládežou) ocenenie získala Michaela Krajčoviechová, za sociálnu oblasť Petra Michalová, za ekológiu Ivan Sikorai a medzi primátormi a starostami uspel s ďalšími dvoma kolegami starosta obce Domaniža František Matušík.

„Táto cena pre mňa znamená to, že aj nás dobrovoľníkov si okolie všíma a vedia si nás oceniť. Je to aj motivácia do ďalšej práce, ktorej je viac než dosť. Žijeme v zlej dobe a osobne si myslím, že bez tej občianskej iniciatívy to už nepôjde. Pre mňa znamená dobrovoľníctvo hlavne aktívne vyplnenie voľného času, získavanie zručnosti a skúseností, tvorba nových vzťahov, prípadne profesijný rast,“ povedal Ivan Sikorai.

Takého ocenenie získal už druhýkrát za sebou. V minulom roku to bolo za dlhodobú dobrovoľnícku činnosť, tentoraz v kategórií ekológia, nakoľko v minulom roku so svojou skupinou dobrovoľníkov urobili viac ako 100 akcií v rámci životného prostredia. „Osobne si myslím, že v kraji máme veľmi veľa šikovných dobrovoľníkov. Chcelo by to však väčšiu podporu, pretože u nás je dobrovoľníctvo stále len v plienkach a slovo dobrovoľník ešte stále u nás znie ako nadávka,“ vyjadril sa Sikorai s tým, že ďakuje svojim priateľom, ktorí mu pomáhali, pretože bez nich by to nedokázal.

Považskobystričanka Michaela Krajčoviechová pracuje ako dobrovoľníčka hlavne v eRku. V minulom roku robila pre niekoľko desiatok detí tábor, karneval a tiež výrazne pomáhala pri veľkej akcií Rozprávkový les. Ďalšia ocenená dobrovoľníčka z nášho mesta Petra Michalová patrí medzi najobetavejšie dobrovoľníčky OZ Zrniečka pre sny, kde už štyri roky aktívne pomáha a zapája sa do všetkých charitatívnych projektov tohto združenia, pričom pomáhala aj v iných oblastiach. Starosta obce Domaniža František Matušík vykonával dobrovoľnícku činnosti a aktívne sa zapájal do aktivít prospešných iným už pred zvolením do funkcie starostu. Išlo o dobrovoľnícke aktivity v oblasti ochrany a zlepšovania životného prostredia, prácu s mládežou v oblasti kultúry, športu, rozvíjania tradícií a v charitatívnej oblasti. A to všetko v Domaniži, Považskej Bystrici i v rámci celého regiónu.

Dobrovoľník roka Trenčianskeho kraja: Ocenení zástupcovia z Považskej a okolia!
11
Galéria
Zdroj: Ivan Sikorai

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrickí maturanti ovládli centrum: Spievalo sa aj na radnici! VIDEO a FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM