Filip Chudý Iné športy

Mladým Považskobystričanom sa darilo: Andrea, Zuzana a Erik s medailami, FOTO

Atletické majstrovstvá Slovenska vyšli aj zástupcom z Považskej Bystrice. Akú medailovú zbierku si priviezli domov?

Ilustračný obrázok k článku Mladým Považskobystričanom sa darilo: Andrea, Zuzana a Erik s medailami, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Andrea Holleyová

Na majstrovstvách Slovenska (MSR) v atletike, ktoré v prvý júlový víkend hostila Banská Bystrica, sa v dobrom svetle ukázali aj odchovanci považskobystrickej atletiky. Trojskokanka Zuzana Ďurkechová (Sparta Považská Bystrica) získala striebornú medailu, bežec na 400 m prekážok Erik Martinec (STU Bratislava) pridal bronz, no a najúspešnejšou zástupkyňou nášho mesta bola bežkyňa Andrea Holleyová (Spartak Dubnica). Tá získala zlato na 4×400 m a dve strieborné medaily, individuálnu na 400 m prekážok a štafetovú za 4×100 m.

„Nastúpila som v troch disciplínach a boli z toho tri medaily, takže tento úspech si vážim. Každá medaila z MSR poteší, o to viac, keď nie ste zdravotne úplne v poriadku. Hneď pri prvých pretekoch na začiatku mája ma začal pobolievať členok. Bol z toho nakoniec zápal šliach, takže nastala rekonvalescencia a obmedzenie tréningu,“ povedala 28-ročná Holleyová.

Tú tento problém pripravil o možnú účasť na majstrovstvách Európy tímov, ktoré sa konali v izraelskom Tel Avive a Slovensko si na nich vybojovalo postup do I. ligy. S výkonmi na MSR je podľa vlastných slov spokojná, avšak v prekážkach je vidieť dvojmesačný tréningový výpadok. „No atletická sezóna pokračuje, tak sa to pokúsim ešte vylepšiť. Najbližšie ma čakajú mítingy doma aj v zahraničí, finále slovenskej ligy a českej extraligy, na čo sa teším,“ doplnila Holleyová, ktorá získala počas kariéry už desiatky medailí, no viac pre ňu znamenajú nové zážitky, priateľstvá a prekonávanie osobných rekordov.

Pre 20-ročnú Zuzanu Ďurkechovú to bola cez víkend v poradí šiesta medaila zo seniorských kategórií, ale ako dodala, možno s najhorším výkonom. Skočila 12,39 m a za olympioničkou Danou Velďákovou zaostala o vyše jeden meter. „S výkonom nie som spokojná, dlhodobo ma trápia bolesti členka,“ prezradila naša mladá trojskokanka, ktorú už v júli čakajú majstrovstvá Európy do 23 rokov a po nich by si chcela konečne vyliečiť členok.

Podľa Erika Martinca je jeho úspech v prvom rade zásluha trénera Vladimíra Bezdíčka, ktorý ho pripravuje v hlavnom meste. „Pred štartom som si dal cieľ zbehnúť pod 57 sekúnd a byť aspoň do piateho miesta. S časom 56,40 som spokojný, ale stále sú vo výkone medzery a dá sa to aj rýchlejšie zabehnúť,“ konštatoval 20-ročný atlét, pre ktorého to bola prvá medaila na seniorských MSR. Naďalej ale zostáva v plnom tréningu, keďže ho čakajú ďalšie preteky.

Národný atletický šampionát: Medailové úspechy Považskobystričanov
5
Galéria
Zdroj: Erik Martinec

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská Bystrica má nového trénera: Veľký návrat po 25 rokoch

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM