Filip Chudý Šport Iné športy

Mladý Považskobystričan v reprezentácii: Hrenák sa teší na debut! FOTO

Považskobystrický hokej sa môže pochváliť novým reprezentantom. Pozvánku do národného dresu dostal Dávid Hrenák. Ako to vníma?

Ilustračný obrázok k článku Mladý Považskobystričan v reprezentácii: Hrenák sa teší na debut! FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR

Na utorňajšom zraze slovenskej hokejovej reprezentácie sa premiérovo objavil aj stále ešte 19-ročný odchovanec HK 95 Považská Bystrica Dávid Hrenák. Talentovaný brankár by mal byť jedným z debutantov v seniorskej reprezentácii, ktorú čakajú zápasy Euro Hockey Challenge proti Švédsku 5. a 6. apríla o 18:30. Na severe Európy sa začne pre slovenských reprezentantov boj o miesta na májové MS v Dánsku.

Slováci odišli do Švédska s dvojicou mladíkov medzi tromi žrďami, okrem Hrenáka je v kádri aj o štyri roky starší Denis Godla. „Vyzerá to tak, že o zápasy sa podelíme, jeden budem chytať ja a druhý Denis,“ povedal odchovanec považskobystrického hokeja. Skúsený brankár Ján Laco si vypýtal voľno, aby sa mohol pripravovať sám v Liptovskom Mikuláši. Ostatní brankári majú ešte klubové povinnosti, resp. neprejavili záujem o účasť na tohtoročnom svetovom šampionáte, čo Hrenákove šance zvýšilo.

„Som veľmi rád, že som dostal takúto príležitosť. Chcem z toho načerpať skúsenosti, aby som si z tohto pobytu odniesol čo najviac. Snažím sa to brať ako normálny zápas, ale nervozita určite bude. Chcem si to hlavne užiť,“ povedal pred reprezentačným debutom Dávid Hrenák.

Ten podľa vlastných slov vie, že aj Švédi majú v kádri zopár mladých chalanov. „Myslím si, že by to mali byť dobré zápasy, oni budú samozrejme dobre korčuľovať, tlačiť sa do bránky. My sa posnažíme odohrať čo najlepšie zápasy a verím, že príde aj nejaké to víťazstvo. Musíme byť disciplinovaní, nerobiť zbytočné chyby v obrane a nepúšťať ich do prečíslení,“ uviedol Hrenák.

Ten v tejto sezóne hrával za minnesotskú St. Cloud State University vo vysokoškolskej súťaži NCAA. Na prelome rokov chytal za Slovensko aj na MS do 20 rokov, teraz sa tak presunul do seniorskej reprezentácie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Odchovanec Považskej Dávid Hrenák (19) v reprezentácii: Zábery z jeho premiéry
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM