Filip Chudý Rôzne

Mladí považskobystrickí stavbári boli úspešní: Medaily na medzinárodnej súťaži

Považskobystrickí študenti si doviezli z medzinárodnej stavebnej súťaže všetky druhy cenných kovov. V čom presne súťažili?

Ilustračný obrázok k článku Mladí považskobystrickí stavbári boli úspešní: Medaily na medzinárodnej súťaži
Zdroj: Stredná odborná škola PB

Kompletnú medailovú zbierku si priviezli študenti Strednej odbornej školy (SOŠ) v Považskej Bystrici z medzinárodnej súťaže montérov suchých stavieb a obkladačov vo Vysokom Mýte v Českej republike. Súťaž pripravil Pardubický kraj a konala sa na námestí vo Vysokom Mýte.

Čítajte tiež: V Považskej sa stavajú byty za milióny eur: Budú mestské alebo súkromné?

Ako informoval riaditeľ SOŠ v Považskej Bystrici Ján Kunovský, v kategórii montér suchých stavieb zvíťazila dvojica Dušan Vala, Richard Hladký. Tretiu priečku si vystavali ich spolužiaci Martin Sečeň, Patrik Seko.

„Zadanie pre montérov suchých stavieb pozostávalo zo zhotovenia inštalačnej predsadenej steny s nosnou konštrukciou a následným opláštením. Druhou úlohou bolo zhotovenie dvojitej izolačnej steny a treťou zhotovenie suchej podlahy,“ uviedol Kunovský.

V praxi sa nestratia

Podľa jeho slov bolo úlohou obkladačov obložiť kúpeľňový kút s veľkoformátovými obkladačkami vrátane mozaikového pruhu. Následne do kúta urobili keramickú dlažbu. „Ani v tejto súťaži sa žiaci SOŠ v Považskej Bystrici nestratili a Adrián Gálik a Marek Sovík získali druhé miesto. Tento úspech je o to cennejší, že odbor obkladač sa na škole nevyučuje,“ doplnil riaditeľ s tým, že napriek malému záujmu žiakov a rodičov o stavebné odbory dokáže SOŠ v Považskej Bystrici vychovávať odborníkov, ktorí sa v praxi nestratia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Budúci stredoškoláci pozor: V Považskej Bystrici pribudne nový školský odbor

Posledné zbohom bystrickému strašiaku: FOTO a VIDEO z búrania

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM