Kultúra

Mladí považskobystrickí breakeri zaskočili svojím výkonom aj trénera! FOTO

Naše mesto sa môže pochváliť aj mladými a zároveň už aj úspešnými tanečníkmi break dance z tanečnej skupiny Optimist Crew. Ktorým sa darilo na rôznych tanečných súťažiach.

Ilustračný obrázok k článku Mladí považskobystrickí breakeri zaskočili svojím výkonom aj trénera! FOTO
Zdroj: Iveta Meluchová

Break dance je populárny štýl pouličného tanca a pre mladých predstavuje formu úteku zo stereotypného života. Tancuje sa nielen na hiphopovú hudbu, ale aj na rôzne iné hudobné žánre, ktoré sú pre tento tanečný štýl vhodné. Tanečníci sa často zúčastňujú tzv. „battles,“ čiže tanečných súťaží, v ktorých proti sebe nastupujú jednotlivci alebo „crews“ – tanečné skupiny. V našom Centre voľného času (CVČ) sa tomuto štýlu tanca venuje TS Optimist Crew.

Trénerom je Peter Rosík, ktorý je aj autorom choreografie Break time, s ktorou breakeri v tejto sezóne zožali nejeden úspech. Úspešní boli na Považskobystrickom pohári v diskotancoch či tanečnej súťaži Dancerose 2016 v Ružomberku. Jedným z ich najčerstvejších úspechov je víťazstvo v krajskom kole súťaže Deň tanca Trenčianskeho kraja 2016, odkiaľ postúpili do celoslovenského kola, ktoré sa konalo v Žiari nad Hronom, kde obsadili pekné štvrté miesto.

„Ja som bol rád už vtedy, keď sme sa mohli predstaviť na krajskom kole v Trenčíne. Decká totiž nemajú ešte veľké skúsenosti. No keď sme odtiaľ postúpili na celoslovenské kolo, to ma teda veľmi potešilo. Štvrté miesto na ňom bolo tiež nad moje očakávania, ale veľkým úspechom bolo už to, že sme zvíťazili na krajskom kole,“ povedal nám o úspechoch tanečnej skupiny tréner Peter Rosík.

Decká v TS Optimist Crew majú od osem do 14 rokov a hlavne celoslovenské kolo bolo pre ne veľkou školou. „Súťaž v Žiari nad Hronom mala najlepšie obsadenie, na akej sme zatiaľ boli. Pre decká to tak bola najťažšia súťaž s veľmi pekným umiestnením,“ vyjadril sa ich tréner.

Úspech zároveň dosiahli na poslednej súťaži v tejto sezóne, ktorá končí v júni so školským rokom. „Súťaž nás už síce nečaká, ale máme dovtedy ešte množstvo vystúpení v Považskej Bystrici a okolí. Ľudia si nás môžu pozrieť na ABC show, Dňoch mesta, Petropavlovských slávnostiach a pod. Nová tanečná sezóna potom začína v septembri a chytáme v nej nové veci,“ dodal Peter Rosík, ktorý sa nezabudol poďakovať CVČ za poskytnuté priestory na trénovanie a Ivete Meluchovej z CVČ, ktorá im veľmi pomáha.

Zoznam členov TS Optimist Crew

Jakub „Jacob“ Melicherík, Kevin „Domino“ Zemančík, Richard „Paranoj“ Angst, Marek „Špageta“ Valášek, Alex „Ali“ Michálek, Juraj „Dolár“ Valjent, Aurel „Apple“ Kasman

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čanky Adriana (18) a Mária (15) sú najlepšie na Slovensku: Čaká ich veľká premiéra na ME

Považskobystrické mažoretky zažiarili v Bratislave: Triumf a potlesk získali aj mamy

Foto: ilustračné

Optimist Crew: Úspešní breakeri z Považskej Bystrice
11
Galéria
Zdroj: Iveta Meluchová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM