Filip Chudý Rôzne

Ministerstvo zdravotníctva sa pochlapilo: Vakcíny dorazili do Považskej Bystrice

Očkovanie v Považskej Bystrici by malo začať. Prvé vakcíny už dorazili. Minister zdravotníctva Krajčí hovorí o očkovacej stratégii.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo zdravotníctva sa pochlapilo: Vakcíny dorazili do Považskej Bystrice
9
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Nemocnica s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici sa síce nedostala medzi 25 vakcinačných centier, ktoré boli predstavené cez víkend, ale to neznamená, že sa v nej nebude očkovať proti ochoreniu COVID-19. V utorok 5. januára sa začalo s očkovaním v najbližších dvoch nemocniciach v Žiline a Trenčíne, ktoré patria medzi vakcinačné centrá.

Viac ako 50 nemocníc

Ministerstvo zdravotníctva SR má pripravenú vakcinačnú stratégiu čo najrýchlejšieho zaočkovania našej populácie, ktorá závisí len od dostupnosti vakcín na našom území. Informoval o tom v utorok na sociálnej sieti minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO).

„Už 7. januára sa bude očkovať zdravotnícky personál vo viac ako 50 nemocniciach. Hneď ako prejdú nemocnice pilotnou fázou očkovania, stanú sa z nich vakcinačné centrá s objednávkovým systémom. To má byť v každom okrese,“ uviedol šéf rezortu zdravotníctva.

Vakcíny v Považskej Bystrici

V utorok dorazili prvé vakcíny aj do NsP Považská Bystrica.

Oznámil to primár interného oddelenia považskobystrickej nemocnice Milan Kulkovský na sociálnej sieti, ktorý sa poďakoval rezortu so slovami: „Včera to ešte vyzeralo tak, že v NsP Považská Bystrica len tak skoro očkovať personál nebudeme. S hrdosťou vám oznamujem, že prvé dávky sú už v nemocnici. Ministerstvo zdravotníctva sa pochlapilo.“

Desaťtisíce dávok

Ako informovali ešte v pondelok z komunikačného odboru ministerstva zdravotníctva, v pondelok a v utorok (5. 1.) bude celkovo na Slovensko privezených ďalších viac ako 76 000 dávok vakcíny. Tie budú navezené okrem štyroch pilotných nemocníc aj do ďalších, ktoré zriadili vakcinačné centrá. V nich začnú počas tohto týždňa s očkovaním svojich zamestnancov.

„Ministerstvo už oslovilo všetky nemocnice na Slovensku, ktoré sú subjektmi hospodárskej mobilizácie, ktorých je viac ako 70, a ponúklo im možnosť aj mimo vakcinačných centier zaočkovať svojich zamestnancov. Nemocnice postupne nahlasujú svoje očkovacie kapacity a ministerstvo im doručí počty vakcín tento týždeň. Tak budú mimo už registrovaných záujemcov zaočkované ďalšie stovky zdravotníkov na Slovensku,“ doplnil rezort zdravotníctva.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM